nlc.hu
Életmód

Szülő-gyerek konfliktus

Kirakták az autópályán a kamasz gyereküket a szülők

Sajátos módon oldotta meg a családi konfliktust egy szülőpár – és akkor még finoman fogalmaztunk!

Legtöbbször a feleslegessé vált házi kedvencekkel esik meg, hogy a gazdáik egyszerűen magukra hagyják őket egy forgalmas helyen, a közelmúltban azonban egy kiskorúval is megtörtént. Nehezen fér a fejünkbe, hogy vetemedhettek erre a kamasz szülei, akik úgy látták, az lesz a legjobb, ha éjnek évadján egyszerűen kirakják a gyereküket az autópálya szélére, távol az otthonuktól.

Családi veszekedés

Csináljon, amit akar!

A meghökkentő esetről Cambridgeshire Rendőrkapitánysága számolt be, többször is kiemelve a helyzet súlyosságát. A fiatal fiúnak, akiről végül nem derült ki, hogy mivel húzta ki a gyufát a szüleinél, több mint másfél kilométert kellett a vaksötétben gyalogolnia, egy olyan helyen, ahol még soha nem járt korábban és ahol senkit sem ismert.

Nagy-Britannia 88 kilométer hosszúságú, M11-es autópályáján tették ki a tini szűrét a szülei, akik nem izgatták magukat különösen gyermekük testi épségét illetően. „Képzeld el, hogy még kiskorú vagy, s hogy a tulajdon szüleid dobnak ki egy autópályán olyan helyen, ahol egy lelket sem ismersz. Gondolj bele, milyen érzés vaksötétben gyalogolni másfél kilométert, hogy végre találj egy segélyhívó készüléket, amin keresztül értesítheted a hatóságokat” – fejtegette közleményében a rendőrkapitányság, aminek szolgálatban lévő munkatársai azonnal segítettek a fiatal fiúnak.

Autópálya fotó

Fotó: Google Maps – Street view

Mindenkinek megvan a véleménye

Az egyenruhások értesítették a gyermekvédelemmel foglalkozó szerveket is, így gyorsan összeállt az a csapat, amelyik biztonságba helyezte a tinit. „Most már jó helyen van, a szülei ellen pedig eljárás indult” – tették hozzá a rend őrei, akik egyelőre nem kaptak épkézláb választ arra, hogy mivel érdemelte ki a mostoha bánásmódot a 17 éves fiú.

„Teljesen mindegy, mit csinált ez a szegény gyerek, akkor sem ez a megoldás!” – háborgott a hozzászólok egyike a híradást látva. „Egyszerűen szóhoz sem jutok! Semmi kétség nem fér hozzá, az emberek egyre inkább kifordulnak magukból!” – írta dühösen egy másik kommentelő. „Ezt nem tudom és nem is akarom elhinni!”, „Azta, milyen világban élünk már?!”, „Mindenki megbolondult!” – felkiáltásokkal reagált még jó pár hozzászóló.

A rendőrség megragadta az alkalmat, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a szó szoros értelmében véve életmentő lehet, ha jelzik a hatóságoknak, hogy bajban lévő gyereket látnak. „Nem baj, ha végül kiderül, hogy téves riasztás történt, a lényeg, hogy vessenek véget a közönynek, és ne fordítsák el a fejüket, ha gondban lévő embetársakkal találkoznak” – írták a rend őrei az esetre reagálva.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top