nlc.hu
Életmód

Hajmosás kólával

Próbáld ki a kólás hajmosást, csodát tesz a hajaddal

Elsőre talán furán hangzik, pedig igaz, hogy a kóla csodát tesz a hajaddal: fényesebb és puhább lesz tőle, sőt a formáhát is jobban tartja szárítás után!

Ne aggódj, ha nem szeretnéd, nem kell szénsavas üdítőre cserélni a jól bevált samponodat és balzsamodat, a hajöblítéshez viszont érdemes bevetni a kólát, hogy te is lásd, milyen szuperül működik. Hosszú hajhoz válaszd a legnagyobb kiszerelést, hogy alapos munkát tudj végezni!

Egy pohár hideg kólát fogó nő

  1. Ha viszont gyakran mosol hajat, egyszer-egyszer kihagyhatod a samponozást, és próbára teheted a kólát! A száraz hajadra önts kólát, hagyd rajta 2-3 percig, majd langyos vagy kellemesen hideg vízzel öblítsd le. Hajkoronád sokkal fényesebb lesz és a textúráját is imádni fogod! 
  2. Ha kólával öblíted le a frissen mosott és balzsamozott hajadat, spórolhatsz a hajformázókon: már a szárítás során feltűnhet, hogy könnyebben boldogulsz a frizura kialakításával, utána pedig csak fokozódik a hatás, a kólás hajmosást követően ugyanis a belőtt haj tovább tartja a formáját!
  3. Jó hírrel szolgálunk azoknak is, akik szeretik a rakoncátlan hullámokat. A kóla, amiből egyesek pár másodperc alatt gurítanak le egy hatalmas üveggel, önmagában (sajnos) nem rendelkezik göndörítő hatással, de az amúgy is hullámos haj vonalainak nagyon jót tesz, szárítás után szuper lesz az összhatás! 
  4. Reméljük, ezt sosem kell bevetned, ismerni viszont mindenképpen jó ezt a rágóeltávolító fortélyt. Ha véletlenül rágó ragad a hajadba, elég, ha a pórul járt tincset egy pohárnyi kólába áztatod, és pár perc elteltével finoman megszabadítod attól, aminek nem ott van a helye. Látod, akad jó néhány áldásos hatása is az egészségtelennek kikiáltott kólának!

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top