nlc.hu
Életmód

Pánikroham a fürdővíztől

A négygyermekes édesanyának folyamatos pánikrohama van a fürdővíztől

A négygyermekes édesanya a gyerekkorából hoz traumatikus élményt.
Fürdővíz-fóbia

Darcey Croft négygyermekes anya, a buckinghamshire-i Beaconsfield mentális egészségügyi központ szülésznője négy éves kora óta retteg attól, hogy a fürdővíz túlcsordul. Amikor édesanyja fürdője túlcsordult, és beomlott a mennyezet, senki sem sérült meg, és alig volt víz a padlón, de a kislány Darcey azt hitte, hogy a ház víz alá kerül, és az anyja meghal. Ez olyan traumát okozott neki, hogy ha bármi, amiben víz folyik, beleértve az eltömődött WC-t vagy egy árvízről szóló filmet, pánikrohamhoz hasonló tüneteket produkál nála. Ilyen még a fahéj illata, amire egyelőre nem kapott magyarázatot, miért vált ki nála rohamot.

Amikor Darcey pánikrohamot kap, légzéstechnikákat alkalmaz, de ezek nem mindig segítenek. „Majdnem olyan, mint egy vészhelyzet” – mondta. – Kiabálnom kell valakinek a házban, hogy jöjjön, és mentsen meg. Darcey betegségében támogatja mind a férje, mind pedig a 4 gyermeke.

A pánikroham-szerű tünetek néhány évvel később jelentkeztek az édesanyja fürdőkádas eset után, de Darcey azt mondja, nem engedi, hogy a félelem megakadályozza, hogy élvezze a kádban való relaxálást. „ A munkám nagyon megterhelő, ezért imádok egy kellemes gyertyafényes fürdőt venni” – mondta.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top