nlc.hu
Életmód

50 napig volt Hamász túsza

Pánikrohamai vannak és csak suttog az a kislány, aki 50 napot töltött a Hamász fogságában

Késsel fenyegették a terroristák, hogy maradjon csendben.
Emily Hand

Időről időre szorongásos rohamai vannak, és csak suttog az a kislány, aki 50 napot töltött a Hamász fogságában. A 9 éves Emily Hand egy barátnőjénél volt vendégségben októberben, amikor a terroristák rájuk támadtak Izraelben. Az akkor 8 éves kislány a barátnőjével együtt megpróbált elbújni előlük.

A család hetekig azt hitte, hogy a gyerek meghalt a vérengzésben, ám miután a maradványait nem találták, kiderült, túszul ejtették a fegyveresek. Ötven nap után, novemberben szabadult fogságból.

Most, több mint két hónappal később a legtöbb időt a lakásuk közepén, magának felépített biztonsági szobában tölti, legfeljebb a kutyáit engedi be – derült ki az RTL Híradó riportjából. Ír származású apja elmondta, hogy Emily a kiszabadulása óta pánikrohamokkal küzd és suttog, főleg éjszaka. Alig beszél a vele történtekről. “Azt mondta, késsel fenyegették, hogy maradjon csendben. Azt mondták, ha nem marad csendben, akkor megölik. Szülőként szörnyű elképzelni, hogy mit élhetett át” – nyilatkozta most szomorúan az édesapja, Thomas Hand.

A történtek óta most először állt kamera elé Emily, akiről kiderült, hogy azóta sem mondja ki azt a szót, hogy Gáza. A kislány vérszerinti anyja már régebben meghalt, mostohaanyját a terroristák ölték meg, valamint az a túsz is meghalt a kislány kiszabadulása után, aki a fogságban vigyázott rá.

A pszichiáterek azt javasolták az apjának, hogy ne kérdezzen semmit, hagyja, hogy a kislánya magától mondja el, amit akar. 

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top