nlc.hu
Életmód

Három év alatt testépítő bajnok lett az anya

Szülés után meghízott, majd 3 év alatt testépítő bajnok lett

Gyorsételek és fánk: ezek fogyasztása miatt hívott meg szülés utána az az édesanya, aki mostanra testépítőbajnok.

Egy anya, aki szülés után gyorsételeken és fánkon élt, testépítőbajnok lett mindössze három évvel azután, hogy elkezdett edzőterembe járni.

A 31 éves Blanka Harvey, a leicestershire-i Ashby-de-la-Zouch-ból származó kétgyermekes anya második terhességét követően hízott meg. Úgy döntött, hogy csatlakozik egy edzőteremhez, miután 2019-ben a testsúlya már kimondottan egészségtelennek számított. Néhány hónapon belül képesített fitneszoktató és zumbatanár lett. Azóta több ruhamérettel vékonyabb – írja a Dailymail.

A fiatal nő hetente hatszor edzett, majd elkezdett részt venni testépítő versenyeken – és már az első próbálkozásra megnyerte azokat. Ő képviselte az Egyesült Királyságot a Természetes Testépítő Szövetség (WNBF) bajnokságán.

Mindössze három év kellett ahhoz, hogy ekkora fordulatot vegyen az élete.

Blanka azt meséli, hogy már a járványidőszakban foglalkoztatta, hogy formába lendüljön. Hamarosan beleszeretett a testépítésbe, és két bajnoki címet is szerzett már abban az évben, amikor elkezdte ezt a sportot.

Még vendéglátói munkáját is otthagyta, hogy a tanításra és a versenyeken való részvételre koncentráljon.

Blanka, egy négyéves kislány és egy hároméves kisfiú édesanyja elmondta: „Hat héttel a második születésem után csatlakoztam az edzőteremhez. Mindig nagyon aktív és fitt voltam a gyerekek előtt, de sokat híztam a második terhesség alatt. Imádom a fánkot, egyfolytában azt ettem. Ám ez csak addig tartott, amíg megjöttek az első sikerélmények a sportban. Az spinning órákkal kezdődött, majd folytatódott a zumbával és a testépítéssel. Teljesen új karrierrel jöttem ki a bezártságból.”
Hozzátette: „Szerettem volna többet kihozni az alakomból. Példát akartam mutatni ügyfeleimnek is.”

Blanka mára brit bajnok – több kategóriában is. „A hét minden napján, szinte egész nap az edzőteremben dolgozom. Izzadt és kimerült vagyok. Így aztán külön öröm, ha egy versenyen a színpadon mutathatom meg magam. Itt nincs más, csak csillogás, barna bőrszín és gyönyörű smink. A családom büszke rám. Jó volna, ha más nők is önbizalmat nyernének a mozgásból.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top