nlc.hu
Életmód

A fagyhaláltól mentette meg a szomszédját egy amerikai nő

A fagyhaláltól mentette meg a szomszédját egy amerikai nő a történelmi hóvihar alatt

Az értelmi fogyatékos férfire biztos halál várt volna, ha kint marad.
Havazás Buffalo külvárosában

A Buffalo külvárosában élő Sha’Kyra Aughtry  karácsony estéjén sikoltozást hallott otthona előtt: amikor ajtót nyitott, hogy megnézze mi a baj, Joey ‘Joe’ White-ot, egy 64 éves, értelmi fogyatékos férfit talált a hóban, aki a helyi moziban dolgozott – számolt be az Unlaid.

A nő a barátjával becipelte az átfagyott férfit a házába, levágta a zokniját, ételt adott neki és takarókkal, valamint egy hajszárítóval próbálta felmelegíteni a fagyott végtagjait. Sha’Kyra felhívta a bentlakásos intézményt, ahol Joey élt, de onnan a kint tomboló hóvihar miatt senki sem tudott érte menni. A nő végül egy Facebook videóban kért segítséget, mert a férfi kezén súlyos fagyási sérüléseket fedezett fel, amik azonnali orvosi ellátást igényeltek. 

A közösségi oldalon kapott tanácsok után Sha’Kyra a barátjával kocsiba szállt és egy közeli rendelőintézetbe vitte a férfit, ahol az orvosok elmondták neki, hogy ha nem lépett volna közbe, akkor Joey rövidesen halálra fagyott volna.

A karácsonyi csoda azonban még nem ér itt véget: a jótett híre bejárta a környéket és Joey egyik munkatársa adománygyűjtést szervezett a nő javára, ahol több, mint 175 ezer dollár gyűlt össze néhány nap leforgása alatt. A kollega elmondta: egy külön gyűjtést indítottak a sérült férfinek, így a 175 ezret teljes egészében Sha’Kyra fogja megkapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top