nlc.hu
Életmód

Kártérítést kell fizetnie egy könyvelőnek, aki lopta a napot

Bíróságra ment, mert elbocsátották, végül neki kellett fizetnie

Perre ment egy nő, mert szerinte ok nélkül bocsátották el, de ő húzta a rövidebbet.

Miután egy kanadai könyvelőcég elbocsátotta, Karlee Besse beperelte egykori munkaadóit arra hivatkozva, hogy ok nélkül küldték el, és 5000 kanadai dollár kártérítést követelt tőlük. Az ügy érdekes fordulatot vett, amikor kiderült, valójában azért bontottak vele szerződést, mert több mint 50 munkaórát jelentett le úgy, hogy azt az időt nem munkával töltötte.

Ezt onnan tudták, hogy a távmunkában dolgozó nő gépére egy olyan szoftvert telepítettek, ami figyeli, hogy milyen hosszan van megnyitva egy dokumentum és milyen módosítások történnek benne. A cég szerint erre azért volt szükség, mert Karlee Bess túl magas összegről állított ki számlákat, és késett is velük. A nő aggodalmaira válaszolva pedig elmondták, a magánjellegű tevékenységeit nem figyelte a program, írja a 444.hu

Nő alszik az íróasztalnál

Fotó: Getty Images

A bíróság elutasította végül Besse kártérítésre vonatkozó keresetét, és arra kötelezte, hogy ő fizessen a cégnek, mégpedig pontosan annyit, amennyit az el nem végzett munkájáért kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top