

Az állásinterjúk általában eléggé idegőrlőek, és olykor felháborító kérdések is elhangzanak. Aztán ha véget ért a beszélgetés, hajlamosak vagyunk azon emészteni magunkat, hogy mit csináltunk rosszul vagy mondtunk-e valami hülyeséget.
Trent Innes a Xero Australia ügyvezető igazgatója elárulta, hogy kidolgozott egy egyszerű tesztet, amelyet minden állásinterjú során bevet annak érdekében, hogy eldöntse, megfelel-e a jelentkező az elvárásainak.
A Ventures nevű üzleti podcastnak elmondta, hogy az állásinterjúra érkezőkkel mindig tesz egy sétát az egyik konyhába, ahonnan az illető valamilyen itallal – kávéval, teával vagy vízzel – távozik. Ezután visszamennek az irodába, és megtartják az interjút.
Az állásinterjú végén mindig megfigyelem, hogy a jelentkező vissza akarja-e vinni az üres csészét a konyhába
– árulta el az ügyvezető, aki azt vallja, hogy a tudást és a tapasztalatot lehet bővíteni, de a hozzáálláson nagyon sok múlik, és így látszik, ki illik bele a vállalati kultúrába.
Azoknak a jelentkezőknek, akik nem pakolnak el maguk után, esélyük sincs arra, hogy munkát kapjanak a vállalatnál. A főnök módszere egy dologra biztosan tökéletes: a munkahelyi teakonyhákban mindig rend és tisztaság van.
Ha már tudod, mit kell tenned, amikor kávéval kínálnak, nézd meg ezt a 4 pszichológiai trükköt, amivel tarolhatsz az állásinterjún.
(Kiemelt kép: Pexels)