nlc.hu
Életmód
Így úszta meg sértetlenül, hogy szikla zuhant az autójára

Kiszállt, hogy telefonáljon, mázsás szikla zuhant az autójára

Most is beigazolódott, hogy veszélyes a volán mögött telefonálni!
kiszallt a kocsibol telefonalni

Egy kaliforniai férfinek totálkárosra tört az autója, ő azonban nem bánja, ennek köszönheti ugyanis, hogy életben maradt és egy haja szála sem gördült.

Kaliforniában az esőzésben bővelkedő időszak után több út is járhatatlanná vált a környékén, sőt sárlavinák kialakulására is fel kellett készülnie a lakosságnak. Mauricio Henao csodával határos módon úszta meg a találkozást a 4 méteres sziklatömbbel, ami a közeli hegyekből indult útnak és meg sem állt az általa kiszemelt parkolóhelyig.

Azt, hogy nem esett bántódása, annak köszönheti, hogy kiszállt az autójából telefonálni: „Amikor elhagytam a járművet, hogy felvegyem a telefont, hallottam, ahogy a domboldalban mozgolódnak a sziklák. Kész szerencse, hogy kiszálltam a kocsiból telefonálni. Mire a beszélgetés véget ért, totálkáros lett az autóm” – mesélte a túlélő.

A kődarab, ami az autón landolt, akkora volt, mint a motorháztető, vagyis ha a férfi a kocsijában maradt volna, nagy valószínűséggel már nem lenne az élők sorában. Az autó összes ablaka betört, a váza pedig felismerhetetlenségig összeroncsolódott. „Nagyon megijedtem. Azt hiszem, a rossz élmény után nem lennék képes többé itt parkolni” – fejtegette a szerencsés autós.

Egy ott lakó férfi, akinek a terepjárója bánta a sziklaomlást, szintén nagyon hálás a sorsnak: a kocsija állította meg az óriási kődarabot, ami egyenesen a háza felé tartott, s ha nem lett volna ott az autó, valószínűleg az otthonában tett volna kárt. „Az íróasztalom, aminél dolgoztam, a fal másik oldalán található. Bele sem gondolok, mi történt volna, ha nincs ott a terepjáróm, ami megálljt parancsolt a szikláknak!” – mondta elhűlve.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top