nlc.hu
Életmód

Megszólalt a néni, akit megmentett Baumann Péter

Megszólalt az idős néni, akit megmentett a hősi halált halt rendőr

Mária néni lakásának ajtaját akarta betörni a rendőrgyilkos, az ő segítségére sietett Baumann Péter.
Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án

Az idős asszony részvétet nyilvánított a hősi halált halt rendőr családjának. A történtek őt is nagyon megviselték, megtörten nyilatkozott a Borsnak az esetről. Sz. Szilárd a szörnyű estén először üvöltözni kezdett, hogy démonok járják a házat, majd minden szomszédjához becsengetett, hogy figyelmeztesse őket. A nyolcvanas éveiben járó néni ajtaját be is akarta törni.

Szerencsére a szomszédok értesítették a rendőrséget, az egyenruhások perceken belül a helyszínre értek. Sz. Szilárd késsel rájuk támadt rájuk, és Baumann Pétert szíven szúrta. Két társa szintén megsebesült.

A 29 éves Péter a kórházban veszítette életét, kollégáit a hírek szerint már hazaengedték az orvosok.

„Én nem tehetek róla, nagyon sajnálom. Szép, fiatal férfi volt. Feküdtem az ágyban, amikor az ajtót betörte” – idézte fel az idős, beteg asszony a lapnak, és hozzátette, mélyen együttérez a családdal.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top