nlc.hu
Életmód

Pitbull támadt egy 21 éves nőre, súlyos arcsérüléseket szenvedett.

Felismerhetetlen lett az arca egy kutyatámadás miatt, az Instán mutatja be gyógyulását a modell

Két éve, hogy a profi gördeszkázó és modell Khoury élete pár perc leforgása alatt megváltozott. Azóta megjárta a poklot, most viszont újult erővel áll a mindennapok akadályai elé.

2020 őszén Brooklinn Khoury a konyhában simogatta húga 8 éves pitbullját, Dieselt, akivel már többször találkozott, és akit családja nem mellesleg mindig egy jól nevelt kutyának tartott. Mégis: azon az őszi napon váratlanul a lányra támadt, Brooklinn szétroncsolt felső ajkát és orra egy részét már az orvosok sem tudták megmenteni.

„Én álltam, a kutya pedig ült. Szó szerint lógott az ajkamról, ahogy beleharapott. Ösztönösen lefeküdtem vele a földre, hogy arra menjek, amerre ő. Vele együtt mozogtam. Végül mikor éreztem, hogy elengedett, valami kirepült a szájából és nekicsapódott a falnak” – mesélt a lány a tragédia körülményeiről. Khoury az elejétől fogva nyíltan kommunikált a vele történtekről. Instagramon a következő sorokat írta: „A támadás után nem tudtam elképzelni, hogy egyáltalán tartogat bármit is számomra a jövő.”

Figyelem! A következő képek felkavaróak lehetnek:

Kutyatamadasbol felepult lany

A mosolygós Brooklinn (Fotó: TikTok still9

A támadáskor Khoury alig 21 éves volt. Az eset után azonnal kórházba szállították és megoperálták. A műtét után ezt írta követőinek: „Nem tudom felfogni, ami velem történt, és ugyan hiszem, hogy az életnek vannak még tervei velem, jelenleg minden kilátástalan. November 3-án egy pitbull letépte a felső ajkamat és az orrom egy részét. Próbálok pozitív maradni, de rettegek, hogy mit hoz a jövő, mikor fogok tudni újra mosolyogni, vagy akár rendesen enni.”

Dieselt az eset után elaltatták. „Az állatvédőknek nem volt más választásuk – nyilatkozta Khoury. – A támadásom óta láttam pitbullokat és nem félek tőlük, csak jobban tisztában vagyok azzal, hogy mire képesek. Még mindig őszintén szeretem a kutyákat, de általánosságban óvatosabb vagyok velük. A támadásomról szóló online bejegyzésem nagyon ellentmondásos reakciókat váltott ki. Bár soha nem beszéltem csúnyán erről a fajtáról, rengeteg gyűlölködő kommentet kapok. Ez egy lelki harc. Mindennap kimenni az emberek közé, akik néha rám néznek és mutogatnak, vagy kérdezősködnek. De mégis boldog vagyok, hogy elmondhatom a történetemet.”

Két évvel a támadás után a most 23 éves Khoury az Instagramon osztja meg felépülésének útját, őszintén dokumentálva számos műtétjét és változó arcát. Egy nemrégiben közzétett bejegyzésében ezt írta: „Ma emlékeztetnem kellett magam arra, hogy milyen messzire jutottam a támadás óta. A fotók és videók visszanézése olyan érzéseket kelt bennem, amelyeket nem tudok szavakba önteni. De amit tesz, az az, hogy megváltoztatja a perspektívámat arról, hogy mennyire értékes az élet. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi történik, de az elmúlt időszakomban nagyon sokat tanultam az életről és a boldogság megtalálásáról. Bármin is mész keresztül, jobb lesz és úgy fog történni, ahogyan kell.”

kutyatamadas, arcesrules, lany

A gyógyulás útján 8Fotó: TikTok Still)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top