nlc.hu
Mindennapok

Inspiráló idézetek

12 inspiráló idézet, amiből erőt meríthetsz, ha nehéz időszakon mész keresztül

Mindenkinek vannak könnyebb és nehezebb periódusai az életben – ha most az utóbbiban jársz, ezekből az idézetekből erőt meríthetsz!

Van az úgy, hogy rajtunk kívülálló okok miatt olyan életszakaszba kerülünk, amiről tudjuk, hogy nem az lesz életünk legboldogabb periódusa. Akár a saját, akár egy szerettünk egészsége a tét, akár egy szerelmi bánat az, ami miatt a padlóra kerültünk, ilyenkor talán hajlamosabbak vagyunk magunkba fordulni, elszigetelődni – még akkor is, ha tudjuk, nem ez a legszerencsésebb megoldás.

Ha most te is hasonló cipőben jársz, emlékeztesd magad arra, hogy sok mindenbe és mindenkibe kapaszkodhatsz: a barátokba, családtagokba és persze, az is segíthet, hogy megpróbálod megérteni, mi is lehet az oka a történéseknek, amiken keresztül kell menned. Természetesen nem mindenre van magyarázat, vagy ha van is, semmi sem garantálja, hogy rájövünk. Sőt, az sem biztos, hogy egyáltalán fejtegetni akarjuk az ok-okozati összefüggéseket, egyszerűen csak szeretnénk erőt meríteni valamiből. Ha az utóbbira van szükséged, a következő lélekmelengető idézetek adhatnak egy kis kapaszkodót.

Létra a felhőzhöz

Keresd meg a kapaszkodódat!
(Fotó: Getty Images)

„Mindannyiunk tettei jelentőséggel bírnak. A legkisebb gesztusok is hatalmas változásokhoz vezethetnek, még ha nem is azonnal. Ha nem szánjuk el magunkat, sosem tudhatjuk meg, mi mindent érhetünk el.”

(Mungi Ngomane)

„Ha egy tojást külső erő tör össze, az élet véget ér. Ha belső erő, akkor egy élet kezdődik. A nagy dolgok mindig belülről indulnak el.”

(Jim Kwik)

„Jobb azt megbánni, hogy megtetted, mint azt, hogy elmulasztottad.”

(V. Henrik c. film)

„A külső körülményeknek hatalmas ereje van, de neked még hatalmasabb. Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod a jövendődet. A jelent nem, mert az már készen van. Megfagyott minden múltbéli gondolatod, jó és rossz érzésed, félelmed, tévhited és tévedésed. Megdermedt már minden, és olyan lett, amilyen – de a jövőd még várakozik. Még nincs megírva. Most írod. Kérdezd meg a jó hajósoktól, mennyi erő, mennyi bölcsesség, mennyi ravaszság és kitartás kell ahhoz, hogy az utad oda vezessen, ahová szeretnél eljutni, és ahová igazán vágysz. Jó utat, barátom!”

(Müller Péter)

„Annál, hogy bolondot csinálok magamból, csak egyvalami rosszabb: ha megöregedve visszatekintek, és csak megbánást érzek, amiért nem próbáltam meg.”

(Alastair Humphreys)

„A test bármit megtesz, ha az elme engedi.”

(Rune Gjeldnes)

„A cselekvés magával hozza az újabb lehetőségeket. Ha elindulok egy új irányba, és küzdeni kezdek valamiért, akkor újabb ajtók nyílnak meg előttem.”

(Shane Tusup)

„Minél többet izzadsz a kiképzésen, annál kevesebbet vérzel a csatában.”

(Norman Schwarzkopf)

„Az első lépéseket nem a hosszuk, hanem az irányuk minősíti.”

(Moldova György)

„Aki elég őrült ahhoz, hogy elhiggye, hogy meg tudja változtatni a világot, az meg is teszi.”

(Steve Jobs)

„Az emberek sokkal inkább hajlamosak elhinni magukról, hogy képesek valamire, ha ismernek valakit, aki már megtette ugyanazt. A lehetetlen ekkor hirtelen lehetségessé válik, mi több, elérhetővé.”

(Joel H. Cohen)

„A világ legnagyobb teljesítményei közül sokat olyan emberek értek el, akik nem voltak elég okosak ahhoz, hogy tudják, lehetetlenre vállalkoztak.”

(Doug Larson)

Még több motivációra van szükséged? Íme!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top