nlc.hu
Horoszkóp

Erősebb vagy, mint amilyennek gondolod magad!

10 elgondolkodtató idézet minden újrakezdéshez

Időben lezárni, és optimistán újrakezdeni az életed bármely területén, csodálatos képesség. Ebben is lehet fejlődni, ezek az idézetek pedig erre ösztönöznek.

Az új év mindig egy új ígéret. Különösen, ha éppen elölről kell kezdened bármit, az életed valamelyik területén. Talpra kell állni szakítás után. Szükség van egy újra a munkahely elvesztésekor. És sajnos ha elveszíted egy szerettedet, az élet akkor is megy tovább: nagyon lassan lesz jobb, de ezt a folyamatot nem siettetheted.
Igyekezz olyan apróságokkal megtűzdelni az életed, amik boldoggá tesznek. Ilyenkor mindig kiderül: erősebb vagy, mint amilyennek gondoltad magad!

kisgyerek hatalmas lépcső alján

Minden új nap új esélyt jelent / Fotó: Unsplash

1.

„Amikor eltűnik valami negatív, és pozitív kerül a helyére: olyan ez, mint egy áramkör. Elég, ha csak egy biztosíték rossz, máris dobhatod ki az egész egységet. De ha kicseréled a biztosítékot, minden működik újra.”
(Lewis Hamilton)

2.

Szakítás után már ne újíts fel régi kapcsolatokat, ne szervezz még egy búcsúlefekvést, újrakezdést, és ne alakíts ki »se veled-se nélküled« jellegű kapcsolatokat. Az élet teremt olyan helyzeteket, amikor választani kell. Ne menekülj el a döntés, a választás felelőssége elől.”
(Popper Péter)

3.

„Kívánok neked mindent, ami csak jó – kiváltképp az újrakezdés képességét. Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Aztán indulj tovább! És mindenekelőtt kívánok neked bátorságot! Ez a bölcsője minden másnak!”
(Pam Brown)

4.

„A kudarc remek alkalom egy okos újrakezdésre.”
(Arthur Bloch)

5.

„Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.”
(Böjte Csaba)

6.

„A gyűlölet az önzés kiteljesedése, a másik érdekeinek és értékeinek teljes szem elől tévesztése. A szeretet meglátja a másik érdekeit és értékeit, és a sajátjai mellé helyezi őket. Így képes megbocsátani is, megteremtve ezzel az újrakezdés lehetőségét.”
(Raana Raas)

7.

„Szilveszterkor lépjük át az új év küszöbét, s az elmúlás szomorúságán átragyog az újrakezdés mosolya.”
(Pilinszky János)

8.

„Mikor rossz napom volt, egy barátom azt mondta, ‘menj, és moss hajat’. Azt hittem, értelmetlen ötlet, de végül sokkal jobban éreztem magam tőle. Bár csak egy kis dolog, de mégis működik. Hajmosás és újrakezdés.”
(Kaley Cuoco)

9.

„Szülőként is lehet tévedni és hibákat véteni. Nincs olyan felmenő a világon, aki tökéletes lenne. Az igazán jó szülői viselkedés elbírja a tévedések beismerését, a bocsánatkérést és az újrakezdés próbálkozásait.”
(Tari Annamária)

10.

„Talán az élet nem is tud olyan rosszul alakulni, hogy ugyanakkor ne tartogatna kapaszkodókat az újrakezdéshez. Mindig ott vannak a fénysugarak, még ha eleinte csak halványan pislákolnak is, és nekünk az a dolgunk, hogy észrevegyük őket, aztán a segítségükkel új erőre kapjunk. Mindig van egy kis fényforrás.”
(John Cure)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top