nlc.hu
Életmód

17 ember életét mentette meg a HUNOR Törökországban

Szívszorító videó: elsírta magát az egyik Törökországban dolgozó magyar életmentő, miután kimentettek a romok alól egy 5 éves kislányt

Harmadik napja dolgozik megállás nélkül, éjjel-nappal a HUNOR mentőszervezet Törökországban.
Törökországi magyar életmentők

Kora reggelig 17 túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben.

A magyar hivatásos tűzoltók ma a török AKUT csapattal dolgoznak együtt. Szintén a HUNOR-egységekkel együtt mozognak a mentőszolgálat szakemberei és a katonaorvosok, akik a romok közül kimentett emberek ellátását végzik. A TEK orvosai a sürgősségi sátorban tevékenykednek, kilenc kimentett sérültet láttak el.

A magyar tűzoltók a nehéz körülmények ellenére jól vannak, mindenki egészséges, a munkát csütörtökön is folytatják – adta hírül Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A törökországi földrengést követően a halottak száma a jelenlegi adatok szerint meghaladja a 16 ezret, a sérültek pedig 63 ezernél is többen lehetnek.

Az ATV tegnap olyan szívbe markoló videót tett közzé, ami tökéletesen példázza, hogy a helyszínen küzdő magyarok szívvel-lélekkel teszik a dolgukat. Pavelcze László azután állt kamerák elé, hogy 10 órás megfeszített munkát követően sikerült élve kiemelniük egy, a romok alá szorult 5 éves kislányt.

A TikTokra pedig felkerült egy másik, szintén nagyon megható videó, ami azt örökítette meg, ahogy a magyar csapatok kimentenek élve egy másik bajba jutott török kisgyereket a katasztrófa után:

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top