nlc.hu
Életmód

Törökország: 4 nap után mentették ki a 10 napos csecsemőt

90 órányi mentés után hoztak ki egy újszülöttet és az anyukáját a romok alól Törökországban

A mentőcsapatok négy napon át hősiesen dolgoztak azon, hogy megmentsék egy tíznapos baba és az anyukája életét, és sikerrel jártak.
Yagiz Ulas

A török-szír határ környékén, Hatay provinciában kisebb csoda történt: egy újszülött és az anyukája négy napon át életben maradt a romok alatt, és a mentőcsapatoknak sikerült őket kiszabadítani. A tíznapos kisfiúról, Yagiz Ulasról fotó is készült, amint ellátják őt a mentősök – írja a BBC.

A kis Yagizt azonnal thermo-takaróba bugyolálták és a mentőautóhoz vitték, hogy megvizsgálják. Az édesanyját hordágy segítségével helyezték a mentőautóba, egyelőre nem látott napvilágot részletesebb leírás az egészségi állapotukról. A mentésről először Isztambul polgármestere, Ekrem Imamoglu, ugyanis az életmentésben az általa küldött csapat is részt vett. Beszámolója szerint az eset Samandag városában történt. A Reuters felvételei szerint ugyanott egy férfit is kihúztak a romok alól, de azt még nem tudni, kapcsolatban áll-e az anya-fia párossal. A természeti katasztrófában már több mint 22 ezren hunytak el, Erdogan elnök az évezred katasztrófájának nevezte a hétfői földrengést. Az ellenzék most azzal támadja az elnököt, hogy az országa egyáltalán nem készült fel a földrengésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top