nlc.hu
Életmód

Husky került elő a törökországi földrengés romjai alól

Csoda: 23 napot töltött a földrengés romjai alatt Alex, a husky

A mentőcsapatok hallották meg az ugatását.

Egy husky került elő a földrengés romjai alól a törökországi Antakyában, a kutya február 6-án esett csapdába, amikor összeomlott egy épület – írja a Daily Mail nyomán a 24.hu.

Alex összesen 23 napot töltött a romok alatt élelem és víz nélkül. A kutyát a mentőcsapatok szabadították ki, miután meghallották a hangját, a művelet két óráig tartott.

A mentésről készült felvételen látható, Alex hiába töltött 23 napot étlen-szomjan, boldogan nyalta meg a megmentője arcát. A kutya kimerült volt és alaposan lefogyott, mentői szerint csoda, hogy túlélte a több, mint három hetet. Az eb most lábadozik, de az Oda TV felvételén már sokkal nyugodtabbnak látszik.

husky

Fotó: Twitter

Mesébe illő történet lett végül a romok közül megmentett cicájé is. Ali Cakas török tűzoltó egy rémült macskát mentett ki a törmelék alól, és cica azóta is elválaszthatatlan megmentőjétől, egy pillanatra sem hajlandó elmozdulni mellőle. A férfi azóta örökbe fogadta a cicát.

Már meghaladta az 50 ezret a február 6-ai földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top