nlc.hu
Életmód

Finn, a hatalmasra nőtt macska

Olyan hatalmasra nőtt Finn, a macska, hogy kutyának nézik

Az óriásmacska 1,3 méter hosszú – ez egy kilencéves gyermek átlagos magassága.

Finn, így hívják az óriásmacskát, aki nemcsak hosszra nagy, de a súlya is elképesztő: legutóbb 10 kg-ot mutatott a mérleg nyelve, amikor ráállították. Büszke gazdája, Natalie Bowman azonban azt mondja, hogy a kissé ijesztő külső cuki belsőt takar. A 32 éves Natalie Kaliforniában él, és azt mondta a Metrónak: Finn nagyon szelíd és kíváncsi, imádja az ölelést és a bújást. A gazdi arról is beszámolt, hogy az idegenek gyakran azt hiszik rá, hogy egy kutya, majd amikor közelebb érnek hozzá, rendszerint meglepődve felkiáltanak: „Ó, Istenem, ez egy macska!”

Finn a macska és gazdija

Fotó: Profimédia

Natalie, aki egészségügyi dolgozó, 2017-ben fogadta örökbe Finnt, amikor az még csak három és fél hónapos volt, és azt mondja, hogy a gondozása rengeteg munkát és időt igényel. Finn elképesztő mérete miatt drága a fenntartása. Naponta háromszor-négyszer etetik, és pórázon kell sétáltatni. A napi séták miatt egyfajta helyi hírességgé vált, és az sem ritka, hogy megijednek az állattól. „Jöttek már hozzám szervizesek, hogy megjavítsanak dolgokat, és mindig vicces látni, ahogy felnőtt férfiak megdöbbennek a macskámon, gyakran mondják, hogy úgy néz ki, mint egy hiúz vagy egy vadmacska.”

Mérete ellenére Finn szelíd óriás, és remekül kijön Natalie másik macskájával. Kellett egy kis idő, amíg egymáshoz alkalmazkodtak, de most már szeretik egymást – magyarázta Natalie. Nem Finn az egyetlen hatalmasra nőtt macska, korábban írtunk egy másik óriási példányról, amit rendszeresen kutyának néznek. Ami nem is csoda, mert a Kefir nevű 22 hónapos cica 12,5 kilogrammot nyom. Amikor a Sztarij Oszkol városában élő Julija Mininához került kiskorában a macska, olyan volt, mint a többi kiscica. Aztán ahogy teltek a hónapok, egyre nagyobb lett, gazdája nem is gondolta volna, hogy ilyen nagyra nőhet egy macska. Julijának állandóan magyarázkodnia kell, mert gyakran azzal vádolják, hogy a képek manipuláltak, de állítja, tényleg ekkora a macska. Ráadásul könnyen lehet, hogy még ennél is hatalmasabb lesz. A Maine Coon fajtájú macskák ugyanis 3-4 éves korukra érik el a végleges méretüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top