nlc.hu
Életmód

Ettől jönnek lázba a csecsemők: őket ismételgető kaktusz!

Táncoló kaktusz: egy játék, amit tuti nem un meg két perc alatt a gyerek

Az ünnepek alatt sok játék kerül a fa alá, amik a nagy öröm után gyorsan feledésbe merülnek. Azonban néha piacra dobnak egy olyan játékot a szülők megmentésére, ami garantáltan hosszú időn át a gyerekek kedvence lesz. Ilyen az idei favorit: az utánzó kaktusz!
csecsemok kedvenc jateka kaktusz

A beszélő és táncoló kaktuszt egyből felkapták az anyukák és elárasztották az internetet a rácsodálkozó babák felvételei. A játék fogadtatása vegyes volt babakörökben, hiszen valakit megrémisztett, valakit lenyűgözött, de volt olyan gyerek is, aki hosszú perceken át figyelve sem tudta eldönteni, hogy szimpatikus-e számára ez a zöld kis beszélő „izé”. További pluszpont lehet, hogy a kutyák is nagy rajongói ennek a játéknak, így ha nem válik be a babánál, majd beválik a kutyánál!

A videó készítője unokahúgát vette  föl, ahogyan teljesen átszellemülve figyeli az őt ismétlő kaktuszt, ami furán mozog és még villog is közben. Tündéri látvány, ahogy a kislány hangját és nyöszörgéseit utánozza a játék, ő pedig letaglózva figyeli a zöld figura minden rezdülését. 

A játék sikere talán annak is köszönhető, hogy a csecsemők látása napról napra változik és fejlődik ebben az időszakban, ezért varázsolhatja el őket az egyszerre mozgó, hangokat kiadó és villódzó kaktusz.

A csecsemők látása

Az első hetekben csak a nagyon kontrasztos színeket tudja megkülönböztetni a baba, az egymáshoz közeli színárnyalatok viszont teljesen egybemosódnak még számára. Idővel aztán egyre differenciáltabban érzékeli a színeket, sőt minél színesebb a környezet és minél több árnyalattal kerül kapcsolatba, annál kifinomultabb lesz ez az érzékelése. Ezért is fontos, hogy a játékaik is minél színesebbek, árnyalatokban gazdagok legyenek. Ebből a szempontból ismét csak az építőkockás játékokat tudjuk jó példaként kiemelni, mivel ezek rendszerint nem csupán nagyon sok, különféle színű elemmel rendelkeznek, hanem ráadásul ezeket a színes elemeket végtelen számú kombinációban lehet egymás mellé párosítani is, és ezzel árnyalatok és kontrasztok széles skálája építhető fel. 
A teljes cikkért kattints ide!

A táncoló kaktuszt egyébként 6-12 hónapos babáknak ajánlják, az ára pedig 4-6 ezer forint körül mozog. 
Most pedig lássuk a tündéri csimotákat, hogyan fogadják a híres kaktuszt!

csecsemo, jatek, aranyos
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top