nlc.hu
Életmód

Jimmy Carter volt amerikai elnök hospice ellátása

Jimmy Carter volt amerikai elnököt hospice ellátásban, otthonában ápolják tovább

A hátralévő idejét otthon, a családjával tölti Jimmy Carter, az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb kort megélt elnöke.

Befejezik Jimmy Carter orvosi kezelését, a volt amerikai elnök hospice ellátásba került georgiai otthonában – jelentette be az alapítványa. A Carter Központ közleménye szerint „a hátralévő idejét otthon, családjával tölti”.

A 98 éves Carter komoly egészségügyi problémákkal küzd az elmúlt időben, egyebek mellett melanómája van, amely átterjedt a májára és az agyára. A hospice ellátás során nem az orvosi kezelés a cél, hanem a megnyugtató, békés közeg, valamint a fájdalomcsillapítás biztosítása a páciens élete végéhez közeledve.

Jimmy Carter volt amerikai elnök az Atlanta Falcons és a Cincinnati Bengals mérkőzése előtt a Mercedes-Benz Stadionban 2018. szeptember 30-án, Atlantában, Georgiában

Jimmy Carter volt amerikai elnök 2018. szeptember 30-án Atlantában, Georgiában (Fotó: Scott Cunningham/Getty Images via AFP)

Jimmy Carter az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb kort megélt elnöke, 1977 és 1981 között, egy cikluson át töltötte be hivatalát. Feleségével 2022-ben ünnepelték a 76. házassági évfordulójukat, négy gyermekük született.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top