nlc.hu
Életmód

Iszak Eszter múltról és jövőről

Iszak Eszter: „Tanulnom kell, hogy ne a múlton agonizáljak, és ne a jövőn aggodalmaskodjak”

Családról, önfejlesztésről, az idő múlásáról, tervekről és a korai kelésről is nyilatkozott Iszak Eszter a JOY Magazinnak.

Iszak Eszter immáron 13 éve része a média körforgásának, annak idején 700 jelentkező közül választották ki a VIVA műsorvezetőjének – szó szerint kamerák kereszttüzében vált igazán felnőtté. Nehéz út volt, de mára Eszter úgy érzi, a helyére került.

Amikor az ember még amúgy is keresi önmagát – és én 22 évesen még bőven az útkeresésben voltam –, és azzal szembesül, hogy ítélkeznek, megítélnek, ezt-azt mondanak, az veszélyes tud lenni, rossz irányba is tud befolyásolni. Nekem ezt nehéz volt megélnem akkoriban, de végül a lehető legjobban jöttem ki belőle, és igyekeztem tudatos lenni. Azt gondolom, most már a helyemen vagyok” – mondta a JOY magazinnak a márciusi lapszám címlapszereplője.

Iszak Eszter

Iszak Eszter (Fotó: Generál Kristóf)

A még mindig fiatal, de több mint egy évtizede a pályán lévő Iszak Eszterrel készült nagyinterjúban az idő múlása is szóba került. „Őszintén? Nagyon ijesztő. Próbálom a helyén kezelni, de ez nekem egy tanulási folyamat. A mindfulness a kulcsa, hogy az ember boldog tudjon maradni, az idő múlásától függetlenül – mert az idő múlását nem tudjuk befolyásolni, a hozzáállásunkat viszont igen. Tanulnom kell, hogy ne a múlton agonizáljak, és ne a jövőn aggodalmaskodjak, hanem a jelenben legyek, és kiélvezzem minden pillanatát” – mondta el a Mokka műsorvezetője, aki az új szerepével igen, a hajnali keléssel azonban még nem tudott megbirkózni. Igyekszik azonban mindenben fejlődni, előrelépni.

Rengeteget változtam a felfogásomat tekintve, bár még mindig hajlamos vagyok hasonló hibákat elkövetni: nem pihenek, nem figyelek oda magamra – de már egyre kevésbé. A betegségemet is ennek a túlhajszolásnak tulajdonítom, 2020 elején volt fél év, amikor nagyon rosszul voltam, azóta jobban odafigyelek magamra, a táplálkozásomra, a testem jelzéseire. Valamiért sajnos az van bennem, hogy nem pihenhetek, valamit mindig kell csinálnom, akkor érzem hasznosnak magam, ha nincs egy szabad percem sem – de ezt a szervezet nem bírja sokáig fenntartani” – magyarázta Eszter, aki a munkában is jól megtalálta magát, hiszen képernyős feladatai mellett jógaoktatói képzéssel foglalkozik és egészségtudatos receptoldalt is indított.  

Arra a kérdésre is őszintén válaszolt a műsorvezető, hogy mit tervez a következő öt évre. „Családot mindenképpen, nagyon vágyom már rá. Eljutottam az életem azon szakaszába, amikor nagyon szeretem a karrierem, és nem is szeretném sosem elengedni, de egy szakaszt ki szeretnék ebből hagyni, amikor csak a családra fókuszálhatok.

A teljes interjú a JOY márciusi számában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top