nlc.hu
Életmód

Legionella miatt kellett bezárni egy 150 éves japán fürdőt

Nem cserélték hetente a vizet, a klór szaga miatt pedig nem is fertőtlenítettek egy 150 éves gyógyfürdőben

Így talán nem meglepő, hogy betegséget okozó baktériumokat találtak a helyszínen.

A határérték 3700-szeresének megfelelő Legionella baktériumot találtak a Japán déli részén fekvő Fukuoka prefektúra egyik gyógyfürdőjében, ami már 150 éve üzemel, írja a hvg.hu.

Ugyan az előírások szerint a fenntartónak hetente kellene cserélni a medencék vizét, de a fürdő igazgatója, Jamada Makoto elismerte, hogy ezt csak évente kétszer tették meg. „Nem ismertem az erre vonatkozó törvényt, azt hittem, hogy ez egy elterjedt baktérium és nem jelenthet gondot, ugyanis a fürdőben természetes módon is cserélődik a víz” – monda, majd hozzátette, a medencéket nem is fertőtlenítették, mert nem szeretik a klór szagát.

Baktériumtenyészet

Fotó: Profimedia

A vulkanikus forrásokból származó gyógyvíz a fürdő honlapja szerint ízületi- és idegrendszeri fájdalmakra, gasztroenterológiai problémákra és bőrbetegségekre is jótékony hatással van. A Legionella baktériumokról ez nem mondható el, ezen mikroorganizmusok, illetve közülük is főleg a Legionella pneumophila 1-7 szerocsoportba tartozók, okozzák ugyanis a légiós betegséget.

A fürdőt a teljes fertőtlenítésig már korábban bezárták, azóta azonban újra megnyitották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top