nlc.hu
Életmód

Zente nőnapi ajándék

Szívhez szóló ajándékkal kedveskedett nőnapra Zente, az SMA-s kisfiú

Szívet melengető előadással készült Zente.

Nőnap alkalmából Zente Szabó Lőrinc Tavasz című költeményét szavalta el – vette észre a Blikk. A legtöbben még emlékeznek Zentére, a gerincvelői izomsorvadással született kisfiúra, akiért egy egész ország fogott össze. A példátlan adakozásnak köszönhetően a kisfiú megkapta az életmentő kezelést és egy esélyt a teljes életre.

Március 8-ra szívet melengető előadással készült Zente, az SMA-s kisfiú, aki már ötéves, és hatalmasat fejlődött.

„Nagyon boldog nőnapot! (elnézést, tudom, hogy a vers pontatlan, de Zente így is szívből mondta)” – írták a szülei a megosztott videó mellé, amiben természetesen senki nem a hibákra figyel, hanem Zente előadására.

Zente másfél évesen, 2019-ben kapta meg a világ legdrágább gyógyszerének számító, 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű készítményt. A világszerte nagyjából 8-10 ezer emberből egyet érintő SMA (spinalis muscularis atrophia) egy ritka genetikai betegség, lényege a gerincvelő vázizmokat mozgató idegsejtjeinek funkciókiesése, ami az izommozgások gyengüléséhez, elvesztéséhez, majd kezelés nélkül a légzőizmok bénulása miatti halálhoz vezet.

Zente

Zente már ötéves nagyfiú (Forrás: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top