nlc.hu
Életmód

Elkapták a zalaegerszegi iskolákat bombával fenyegető diákot

15 éves diák fenyegette bombarobbantással a zalaegerszegi iskolákat

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság adta hírül, hogy elfogtak egy mindössze 15 éves diákot, aki az elmúlt hetekben háromszor is bombarobbantással fenyegetett több zalaegerszegi oktatási intézményt.
Rendőr és rendőrkutya

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság február 7-én, az első, több iskolát érintő ügy kapcsán indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés miatt. Az elkövető kiléte akkor még ismeretlen volt, így gond nélkül küldhetett újabb kettő, robbantással fenyegető e-mailt.

Ahogy a Blikk írja, a rendőrök mindhárom esetben szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyákkal vizsgálták át az épületeket, de gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet szerencsére egyik esetben sem találtak.

Az intézmények kiürítések minden alkalommal csaknem hatezer embert érintettek.

A nyomozás eredményeként a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, aki az egyik érintett iskola 15 éves tanulója. A kihallgatáson elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményeket.

A nyomozás közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatódik, a fiú az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A rendőrség közleménye szerint azok, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas hamis bejelentésekkel, híresztelésekkel azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár ötévi szabadságvesztésre is számíthatnak.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top