nlc.hu
Aktuális

Harmadszor is bombariadó volt nyolc zalaegerszegi iskolában

Újabb bombariadó borzolta a kedélyeket a zalaegerszegi iskolákban

Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán osztotta meg a hírt, hogy ismét bombariadó volt a város nyolc állami fenntartású iskolájában.
Bombafenyegetés

„Ma délelőtt a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a néhány héttel ezelőtti és a hétfői eset után ma is fenyegető e-mailt kapott ugyanaz a nyolc állami fenntartású iskola” – írta a város első embere a Facebookon.

Mint Balaicz Zoltán tudatta, az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba most sem érkezett ilyen tartalmú fenyegetés. Az érintett állami intézményeket a korábbiakhoz hasonlóan szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével vizsgálta át a rendőrség.

A városban szárnyra keltek olyan pletykák, hogy az egyik technikumban találtak is valamit a szakemberek, ez azonban nem igaz, „A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság megerősítette, hogy egyetlenegy iskolában sem találtak semmit a szakemberek és határozottan kérik, hogy rémhíreket senki ne terjesszen! Mélységesen elítéljük az ilyen fenyegetőzést, hiszen a gyermekek, a családok, a pedagógusok körében egyrészt félelmet kelt, másrészt tönkretesz egy teljes oktatási napot” – tette hozzá a polgármester.

Egyelőre annyit tudnak, hogy az elkövető virtuális magánhálózatot (VPN) használ több országon átvezetett levelezéssel, így nem lesz egyszerű a felderítése, de a szakemberek dolgoznak az ügyön. „Reméljük, hogy végül mégis sikerül beazonosítani az elkövető személyét és példás büntetésben fog részesülni” – zárta bejegyzését Balaicz Zoltán.

Bombafenyegetések iskolákban, de manapság gyakran repülőgépeken és áruházakban is előfordulnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top