nlc.hu
Életmód
Bombariadó volt hét magyar iskolában.

Országszerte kellett iskolákat kiüríteni, bombariadó miatt

Magyarország számos pontján, összesen hét iskolában volt bombariadó hétfőn.

Országszerte összesen hét iskolában volt bombariadó hétfőn, Szeged, Szombathely, Kulcs és Nyíregyháza mellett egy budapesti általános iskolában is – írja a Magyar Hang. Az iskolákat

hétfő reggel 8 után nem sokkal ürítették ki.

Helyi források szerint hétfőn reggel Szegeden és Szombathelyen két-két, Kulcson és Nyíregyházán pedig egy-egy iskolát kellett kiüríteni mert e-mailben, vagy telefonon bombafenyegetést kaptak az intézmények. Arról nincs információ, hogy bármelyik iskolában robbanószert találtak volna.

Országszerte kellett iskolákat kiüríteni, bombariadó miatt

Emellett egy fővárosi általános iskolában is bombariadó volt hétfőn, amit két, az érintett intézménybe járó gyermek szülője erősített meg egymástól függetlenül a lapnak. A lap a rendőrségtől megkérdezte, hogy a bombafenyegetéseknek

van-e köze a nemrég Szlovákiában történt esetekhez.

Ott a múlt hét keddjén összesen 1543 iskolában volt bombariadó, emellett 110 bankfiók és 40 elektronikai üzlet is kapott bombafenyegetést, orosz címről érkező, szlovák nyelvű üzenetben. Bombát sehol nem találtak. A szlovák hatóságok a fenyegetések nagy száma miatt terrorcselekményként kezelik az esetet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top