nlc.hu
Életmód

Csodás videón, hogy ragaszkodik gazdájához egy darumadár

Nem tágít megmentője mellől egy darumadár, még motorozni is együtt járnak

Egy lépést sem tud tenni az általa megmentett darumadár nélkül egy 30 éves indiai férfi, Mohammed Arif.
daru

A férfi földművesként dolgozik Indiában, a szárnyaszegett darura is munka közben bukkant. Azonnal látta rajta, hogy komoly sérülést szenvedett és segítségre van szüksége, ezért tétovázás nélkül a gondjaiba vette.

Otthonában ápolta a darut, aminek felépülése hosszú ideig tartott, azonban megérte türelmesnek lenniük, mert a madár visszanyerte az erejét. Amikor eljött az ideje, Mohammed felkészült a búcsúra és szabadon engedte a darut, annak azonban esze ágában sem volt elrepülni: továbbra is mellette maradt és mindenhova követni kezdte. 

Míg a férfi távol volt az otthonától, a daru, akit Bachchának neveztek el, szívesen időzött a család tyúkjaival, ám amint hazaért a gazdája, azonnal mellé szegődött. 

„Teljesen megváltozott az életem, amióta találkoztunk. Mindegy, hova induluk, a darum követ engem, pont úgy, mintha családtagok lennénk. Még a munkába is elkísér és az ebédünket is együtt fogyasztjuk el” – meséli a férfi.

Bachcha még akkor sem tágít a megmentője mellől, ha az motorra ül: felette repül és az sem okoz neki nehézséget, hogy lépést tartson vele. „A munkám miatt sokszor kell helyet változtatnom, de Bachcha mindenhová elkísér” – folytatja Mohammed, akin kívül egyetlen emberben sem bízik meg a szárnyas. 

A férfi feleségét és gyerekeit egyáltalán nem engedi közel magához, még az ételt sem fogadja el tőlük és hangos tiltakozásba kezd, ha barátkozni próbálnak vele. 

Az egészben az a furcsa a szakértők szerint, hogy a daru egyáltalán nem társaságkedvelő madár, arra pedig különösen nehéz példát találni, hogy egy emberrel kerüljön közeli kapcsolatba.

Forrás: Via, Fotó: Twitter pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top