nlc.hu
Életmód

A Fővárosi Csatornázási Művek megmutatta, miket találnak a szennyvízben

Kiderült, milyen furcsaságokat találtak a fővárosi szennyvízben – videó

Aki pedig kíváncsi, személyesen megnézheti, hogyan is működik egy szennyvíztisztító telep.

Az RTL Híradójának stábja ellátogatott a Fővárosi Csatornázási Művek Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepére, ahol megmutatták nekik, hogy mi minden megtalálható a szennyvízcsatornában.

Mobiltelefont vesz ki valaki egy vécéből

Fotó: Getty Images

Mint kiderült, pénzérmék, kulcsok, de még műfogsorok és mobiltelefonok különböző generációi kerülnek időnként a lefolyókba, de már az is többször előfordult, hogy élő állatot is találtak a szennyvízben. Ilyenkor az állat menhelyre kerül, de már az is előfordult, hogy valaki az ott dolgozók közül magához vette szegény párát, amire így bukkantak rá.  

Mint kiderült, nem a szokatlannak tűnő tárgyak, hanem a zsíros ételmaradékok és a nedves törlőkendők jelentik a legnagyobb gondot a csatornázási műveknek.

A Dél-pesti Szennyvíztisztító telep szóvivője szerint sajnos még mindig sokan használják a közcsatornát szemetesvödörnek, pedig a zsiradékkal a csatornába kerülő nedves törlőkendők nagyon gyorsan zsírdugókat képeznek, ez pedig a házi és közcsatornák dugulásához vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top