nlc.hu
Életmód

Kígyószerű zsírszörny került elő a budapesti csatornából

Kígyószerű zsírszörny került elő a budapesti csatornából

A nedves törlőkendők miatt néhány hónap alatt jöhetett létre az a budapesti zsírszörny, amelyet most eltávolítottak a csatornázási művek szakemberei.
A Fővárosi Csatornázási Művek díszes, öntöttvas csatornafedele a főváros I. kerületében, a Szarvas tér közelében

Egy hét-nyolc méter hosszú, szokatlan formájú zsírszörnyet emeltek ki a csatornából a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) munkatársai.

Mint azt a Facebookon közölték, a kígyószerű zsírszörny az FCSM Pók utcai átemelőtelepénél, egy propellerszivattyú kábelére feltekeredve, kócos-zsíros szennyeződésekből, főként nedves törlőkendőkből keletkezett.

Az eset nem egyedi, mert az utóbbi években egyre jobban terjednek az egyáltalán nem vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők, amelyek a csatornába kerülve a zsiradékokkal találkozva rekordméretű zsírdugókat képeznek. A britek egyébként már hadat üzentek a nedves törlőkendőnek, a The Body Shop pedig be is szüntette a nedves törlőkendők gyártását.

Mint minden nagyvárosban, így Budapesten is gyakoriak a zsírszörnyek, de ha nem dobálunk mindent a vécébe, sokat segíthetünk a megfékezésükben. 

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top