Száz napig a víz alatt fog élni egy floridai professzor

S. Z. | 2023. Március 19.
A Guinness-rekordkísérlet során a férfi egy tengerben lévő hotelben tölti a mindennapjait.

A Dél-Floridai Egyetem professzora az elmúlt 18 napot egy csaknem 7 méter mélyen a tengerben található szerkezetben töltötte, és azt tervezi, hogy addig marad, amíg el nem éri a 100 napot.

Joe Dituri a Jules Undersea Lodge nevű víz alatti szállodában lakik, amely 6,7 méter mélyen a felszín alatt található a floridai Key Largo lagúnájában. A célja az, hogy megdöntse a leghosszabb víz alatt töltött idő Guinness-rekordját. Ez egyelőre Bruce Cantrell és Jessica Fain nevéhez fűződik, akik 2014-ben 73 napot töltöttek a Jules Undersea Lodge-ban.

Dituri elmondta, hogy projektjét James Cameron filmrendező inspirálta, aki 2012-ben felkérte, hogy próbálja ki az egyik tengeralattjáróját.

A professzor reméli, hogy a Neptun-projektnek nevezett akciója új tapasztalatokhoz segíti hozzá, többek között arra is kíváncsi, hogy a projekt milyen hatással lesz a testére.

A férfi nem lesz teljesen egyedül a rekordkísérlet során, mivel búvárok időnként meglátogatják majd a víz alatti lakot.

Egy másik víz alatt rekord nem tartott ilyen sokáig, de világcsúcs lett: egy 54 éves férfi 24 és fél percig maradt a víz alatt levegővétel nélkül.

(UPI)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Instagram/drdeepsea)

Exit mobile version