nlc.hu
Életmód

A legfiatalabb, aki az összes európai országban járt

Rekorder lett az Európát bebarangoló kaliforniai tinédzser

A kalandvágyó amerikai fiatal 101 nap alatt járta be Európa összes országát.

Egy kaliforniai tinédzser azzal ünnepelte 18. életévét, hogy ő lett a legfiatalabb, aki Európa összes országában járt.

Rio Matsuoka a 18. születésnapján kezdte az európai körútját Izlandon, majd 101 nappal és 44 országgal a háta mögött, Máltán fejezte be a Guinness-rekordot érő túrát.

„Igazából a véletlennek köszönhető, hogy úgy döntöttem, megpróbálkozom a világrekorddal – mondta a tinédzser. – Éppen azt meséltem a családomnak, hogy a középiskola elvégzése után szeretnék Európába utazni, és miközben kutakodtam, eszembe jutott, hogy valaki megdöntötte a világrekordot, és ő lett a legfiatalabb ember, aki a világ összes országát bejárta. Rájöttem, hogy valami hasonlót én is megtehetnék Európával, aztán kiderült, hogy előttem áll a lehetőség.”

Rio Matsuoka amerikai utazó Moszkvában és Athénban

Rio Matsuoka 18 évesen az összes európai országban járt (Fotó: Guinness World Records)

Matsuoka elmondta, hogy a legtöbb nyugat-európai országba vonattal, a kelet-európai országokba pedig busszal jutott el. Elmondása szerint csak néhányszor szállt repülőre, amikor Nagy-Britanniába és Oroszországba látogatott.

A fiatal jelenleg önkéntesként dolgozik több ukrajnai nonprofit szervezetnél, de szeretne további világcsúcsokat felállítani.

Az utazás minden életkorban izgalmas kikapcsolódás, és sosem késő elkezdeni. Egyre több olyan idős emberről hallani, akik nyolcvanon túl kerekedtek fel és indultak neki világot látni.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top