nlc.hu
Életmód

Guinness-rekord: 107 maratont futott 107 nap alatt

107 maratont futott 107 nap alatt, és 150-ig meg sem akar állni

Az ausztrál nő már megdöntötte a legtöbb egymást követő napon lefutott maratoni táv Guinness-rekordját, de nem hagyta abba futást.
Erchana Murray-Bartlett, aki 107 maratont futott 107 nap alatt

Egy ausztrál nő új világrekordot állított fel azzal, hogy 107 napon keresztül minden egyes nap lefutott egy 42,2 kilométeres maratont.

Erchana Murray-Bartlett augusztusban kezdte a nem mindennapi menetelést Ausztrália északi csücskéből, a York-félszigetről, majd 107 nappal később, december 3-án megdöntötte a legtöbb egymást követő napon lefutott maratoni táv Guinness-rekordját a nők között. A korábbi csúcsot a brit Kate Jayden tartotta, ő 106 nap alatt futott 106 maratont.

A videóra kattintva megnézheted a boldog pillanatokat, amikor megdöntötte a világrekordot: 

A 32 éves nő azonban itt nem állt meg, még mindig folytatja a futást. Azt tervezi, hogy a 150. maratonját Ausztrália déli pontján, Port Melbourne-ben teljesíti.

„Fáj a csípőm, a lábam, a lábam és a hátam. Kicsit érzelmileg is kimerültnek érzem magam, miután elértem a rekordot. A kihívás most csak az, hogy folytassam, és izgatottan várom, mire képes a testem” – mondta Murray-Bartlett.

(UPI)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Instagram/tip_to_toe_2022)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top