nlc.hu
Életmód

Egy riporter a fia iskolájában zajló lövöldözésről tudósított élőben

Élő adásban kellett tudósítania a fia iskolájában zajló lövöldözésről – videó

El se lehet képzelni, hogy mit érezhetett az a riporter, aki egy olyan iskolai lövöldözésről tudósított, amelyben az ő fia is áldozatul eshetett volna.
A riporter megöleli a fiát.

Egy újságíró hihetetlenül nehéz helyzetbe került, amikor arról kellett neki tudósítania, hogy épp lövöldözés zajlik abban az iskolában, ahol a saját gyereke is tanul. Az ominózus eset a Fox News amerikai riporterével, Alicia Acunával történt meg, aki szerda reggel a Denver East High Schoolban zajló iskolai lövöldözés helyszínéről jelentkezett be élő adásban.

Teljesen érthető, hogy automatikusan kilépett az újságírói szerepből, amikor meglátta, hogy a fia egészségesen és épen jön ki az iskolából. Abbahagyta a tudósítást és csak ennyit mondott az élő adásban:

„Elnézést, épp kijött a fiam, és még nem láttam… Gyere, gyere ide!”

A nő aztán gyorsan visszahelyezkedik a riporter szerepébe, de az jól látszik, hogy mennyire megkönnyebbült, hogy a fia sértetlenül kisétált az iskolából.

A CNN azt írja, hogy nappal azután, hogy egy denveri középiskolában egy diák lelőtt és megsebesített két tanárt, a helyi iskolatanács egyhangúlag megszavazta, hogy ideiglenesen felfüggeszti a fegyveres őrökre és rendőrökre vonatkozó közel kétéves tilalmat az iskolákban.

Amerikában az elmúlt évtizedben több mint 900 alkalommal nyitottak tüzet iskolákban, így érthető, ha minden módon megpróbálják biztonságosabbá tenni az intézményeket. Egy alabamai általános iskola bemutatott egy gyorsan felállítható golyóálló szobát, ami megvédené a diákokat egy esetleges lövöldözéssel szemben.

Fotó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top