nlc.hu
Életmód

Átlátszó hátizsák egy amerikai tankerület iskoláiban

Átlátszó hátizsákot kell hordaniuk a diákoknak Floridában

A téma egyik szakértője szerint az átlátszó hátizsák bevezetése csak a szülők megnyugtatására alkalmas, nem ettől lesznek biztonságosabbak az iskolák.
Plüssmaci egy diák átlátszó hátizsákjában

Az egyre gyakoribb iskolai lövöldözések miatt az Egyesült Államok hatodik legnagyobb tankerülete, a floridai Broward megyei tankerület bejelentette, hogy jövőre a diákok csak átlátszó hátizsákot vihetnek be az iskolába.

„Az intézkedés célja, hogy a tankerületben egy újabb biztonsági réteget hozzunk létre, és további védelmet nyújtsunk diákjaink, munkatársaink és tanáraink számára” – közölte a tankerület.

Hozzátették, hogy csak az átlátszó hátizsákok megengedettek, a hálós és színes fajták még akkor sem használhatók, ha átlátszóak. De vannak kivételek:

  • a személyes higiéniai cikkeket (például tampon, betét) a diákok magukkal vihetik egy nem átlátszó tasakban;
  • nem kell átlátszónak lennie a melegen tartó ételhordóknak, de az uzsonnásdoboznak igen;
  • szintén lehet nem átlátszó egy, az iskola által jóváhagyott táska a sportfelszerelésnek, illetve a hangszereknek.

A tanárokra, a személyzetre és a látogatókra nem vonatkoznak az előírások.

Kenneth S. Trump, az iskolai biztonsággal foglalkozó National School Safety and Security Services nevű szervezet elnöke a Yahoo Life-nak azt mondta, hogy az átlátszó hátizsákok bevezetése csak egy „biztonsági színjáték”. „Bár a kezdeményezés jó szándékú, az átlátszó hátizsák bevezetése csak a szülők megnyugtatására alkalmas, nem ettől lesznek biztonságosabbak az iskolák.” 

Emlékeztetett: a 2018-as parklandi lövöldözés után a tankerület már próbálkozott az átlátszó hátizsákok bevezetésével az egyik iskolában, de a diákok és a szülők széles körű ellenállása miatt az ötlet megbukott. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Britta Pedersen/picture alliance via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top