nlc.hu
Életmód

Végrehajtotta a fiú az iskolai mészárlás főpróbáját egy videójátékban

Az iskolai mészárlást tervező fiú az interneten tartotta a főpróbát

Egy 17 éves fiú 50 diák kivégzését tervezte, illetve édesanyját is szerette volna megölni. Újabb információk szerint a fiú az interneten keresztül már végre is hajtotta a tervét.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, egy fiatal, 17 éves fiú, Levente csevegő alkalmazáson keresztül írt arról a tervéről, hogy 18 évesen fegyvert szerez, amivel megvalósíthatja a tervét, miszerint iskolai mészárlást tervez. 50 diák kivégzését tervezte, továbbá az édesanyját is meg szerette volna ölni. A miskolci diák az interneten keresztül már végre is hajtotta az iskolai mészárlást – írja a Blikk.

A fiatalok körében népszerű egy videójáték, amiben a szereplők maguk tervezhetik meg a pálya grafikáját. A lap információ szerint Levente az általános iskolájának pontos mását alkotta meg a játékban, ahova fegyverrel rontott be és lövöldözött. Az áldozatok között diákok és tanárok is egyaránt szerepeltek. A rendőrség által kirendelt informatikusok megtalálták a játékot, így a fiú nem tudja letagadni, hogy az interneten tartotta meg mondhatni a lövöldözés főpróbáját. 

A 17 éve fiú egy videójáték segítségével hajtotta végre az iskolai mészárlás főpróbáját

A 17 éves fiú egy videójáték segítségével hajtotta végre az iskolai mészárlás főpróbáját (Fotó: Getty Images)

Az üggyel kapcsolatban Dr. Lichy József is nyilatkozott, aki Levente jogi képviseletét látja el az ügyben. 

Valóban vannak olyan, a nyomozó hatóság kezében lévő információk, amelyeket kár lenne tagadni. Ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani. Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani

– árulta el a Blikknek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top