nlc.hu
Aktuális

Az anyját is meg akarta ölni a miskolci tinédzser

Az anyját is meg akarta ölni az iskolai lövöldözésre készülő miskolci tinédzser

Chatpartnerei közül szinte senki sem próbálta lebeszélni a szörnyű tervéről a fiatalt, sőt biztatták.

Az anyját is meg akarta ölni az a 17 éves miskolci tinédzser, aki iskolai mészárlásra készült, mielőtt a TEK kommandósai lecsaptak rá – írja a Blikk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Levente nevű fiatal egy csevegő alkalmazáson írt arról a tervéről, hogy 18 évesen fegyvert szerez és iskolai vérengzést rendez; úgy kalkulált, hogy akár 50 gyermekkel is végezhet, és ha kell, a kiérkező rendőrökre is tüzet nyit.

A lap szerint a fiú külföldi fiatalokkal chatelt, beszélgetőpartnerei pedig annál lelkesebbek voltak, minél vadabb dolgokat írt nekik. A végén már oda jutott, hogy édesanyja életét is elveszi, a lakásukat felgyújtja, elsétál a 15 percre lévő iskolához, ahol mindenkit lelő. Beszélgetőtársai közül szinte senki sem próbálta lebeszélni szörnyű tervéről, sőt biztatták.

Dr. Lichy József, Levente jogi képviselője azt mondta, a netes levelezés valóban megtörtént, a komolyságát azonban vitatják, mert Levente igazából nem készült semmire, csak figyelmet és elismerést akart kicsikarni a társaitól.

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal elfogása után a TEK kommandósainak gyűrűjében

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal elfogása után a TEK kommandósainak gyűrűjében (Forrás: Police.hu)

Korábban a tinédzser édesanyja azt mondta: „Levente egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája. Nem egy egyszerű fiú, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. Imádott nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett. Ám az soha fel sem merült, még a szakemberekben sem, hogy agresszív, vagy másokra veszélyes lenne.”

A fiú azzal magyarázta a tervét, hogy számtalan bántás érte az általános iskolában, amíg oda járt. Elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, ahol öngyilkosságot kísérelt meg, de szerencsére a felügyelők időben észrevették és megmentették.

A Blikk úgy tudja, kórházi kezelése után újra visszakerült ugyanoda, és nehezen viseli, hogy a többiek ordibálnak vele és kiközösítik. Közben Levente elsődleges elmeorvosi vizsgálata is elkészült, a szakértő szerint nem szenved kóros elmeállapotban, vagyis büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top