nlc.hu
Család

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci tinédzser öngyilkossági kísérlete

Öngyilkosságot kísérelt meg az iskolai lövöldözést tervező miskolci tinédzser

Még időben észrevették a felügyelők az öngyilkossági kísérletet, és megmentették a fiatal fiút.
A TEK által elfogott miskolci 17 éves fiú, aki iskolai lövöldözést tervezett

Végezni próbált magával az a 17 éves miskolci fiatalember, akit a TEK kommandósai fogtak el, mert közösségi platformokon azt írta, hogy lövöldözést tervez egykori általános iskolájában – értesült a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy Leventét elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, ott történt az öngyilkossági kísérlet. Lepedőkkel felakasztotta magát, de szerencsére a felügyelők hamar észrevették, és levágták a kötélről. A fiatalt mentők szállították kórházba.

A csütörtök délután történteket megerősítette Dr. Lichy József, a fiú ügyvédje is. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a tinédzser különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson. Azt tervezte, hogy 18 évesen fegyvert szerez és iskolai vérengzést rendez; úgy kalkulált, hogy akár 50 gyermekkel is végezhet, és ha kell, a kiérkező rendőrökre is tüzet nyit.

Édesanyja azt mondta, soha nem merült fel, hogy a fia másokra veszélyes lenne.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: YouTube/TEK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top