nlc.hu
Életmód

Tabitha lehet a legnagyobb otthon született baba Angliában

Ő lehet Nagy-Britannia legnagyobb súlyú babája, aki otthon született – videó

Nemrég jött világra a bébi, akiről azt gondolják, hogy ő Nagy-Britannia legnagyobb otthon szülöttje - közel 13 fonttal azaz 5,9 kilós súllyal jött a világra.

A háromgyermekes Ruth Harvey február 28-án  hozta világra a nem éppen pehelysúlyú Tabithát. A baba két és fél hetes késéssel született, és hatalmas súllyal, 12 font 9 unciával született meg, ami majdnem hat kilót jelent. Még nincs egy hónapos, de már most három és hat hónapos babáknak való ruhákat hord.

Egy kisbaba lábai a takaróból kikandikálva

 (Fotó: Pixabay)

A szülés óta Ruth megnézte a Guinness Rekordok Könyvét, hogy megtudja, mi a születési súlyrekord: ezek szerint George King a súlytartó, aki 2013-ban 15 font 7 unciával született. Ruth egyébként az Ayrshire-i Dundonaldban, otthon, egy szülőmedencében hozta világra Tabithát a 44 éves partnerével, Eddie Gillan-nel.  Születése óta Tabitha mindössze egy órát töltött kórházban.

Eddie és egy bábákból álló csapat bátorította Ruthot a nyolc és fél órás szülés alatt, miközben a többi gyermekük az emeleten szurkolt nekik.

„Azt hiszem, amúgy is nagy babákat szülök. A másik kettőm 9 font 9 uncia és 10 font 1 uncia volt” – mesélte a nő a Metro-nak, hozzátéve, hogy a szülésznők csapata még nem látott ekkora babát otthonszülés során.

Az óriásbabák nem is olyan ritkák, mint gondolnánk. Nemrégiben egy törékeny anyáról írtunk, akinek a 7 hónapos ikerlányai már majdnem 10 kilót nyomnak. Az mondjuk már elég különleges, hogy egy nő 14 kilós óriásbabának adott életet Arizonában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top