nlc.hu
Életmód

Nem kapott Angliában időpontot, Ukrajnában ment fogorvoshoz

Nem kapott időpontot a fogorvoshoz, Ukrajnába ment megcsináltatni a fogait a brit férfi

A feléből megúszta a kijevi fogorvosi kezelést útiköltséggel együtt, mintha Angliában ment volna el fogorvoshoz.
Fogorvosi rendelő

Ukrajnában ment el fogorvoshoz egy brit férfi, miután az Egyesült Királyságban nem kapott időpontot az államilag finanszírozott ellátásban – írja a LadBible.

Richard Howe – aki a háború tavalyi kitöréséig Kijevben élt – már egy hónapja szenvedett a fogfájása miatt, ám a társadalombiztosítás keretében nem kapott időpontot, a magánrendeléseken pedig hatalmas összegeket kérnek egy-egy kezelésért.

Így végül az 58 éves férfi úgy döntött, hogy visszatér egykori lakóhelyére, ami ma már háborús övezetnek számít, és elmegy az ottani volt fogorvosához.

A fogorvosi kezelés, valamint az oda- és visszautazás költsége összesen még így is csak a felére rúgott, mintha Angliában csináltatta volna meg a fogait.

Az Egyesült Királyságban több mint 900 fontot kellett volna fizetnie, Ukrajnában viszont 220 fontnak megfelelő összeget fizetett a fogorvosnak a fogtályog kezeléséért, három gyökérkezelésért és egy tömésért, ehhez jött még hozzá a 200 fontos utazási költség oda-vissza. Mindezt forintra átszámolva durván 392 ezer forint helyett körülbelül 182 ezerből megúszta.

Persze azt is vegyük hozzá, hogy Kijevben nem volt veszélytelen az élet: mindennap, amikor ott volt, megszólaltak a légvédelmi szirénák, éjszakai kijárási tilalmat is elrendeltek, de végül Richard épségben hazajutott. Reméljük, jól sikerült a kezelés, mert korábban egy brit férfi 14 évig szenvedett egy elrontott magyarországi fogászati kezelés miatt, és végül öngyilkos lett. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top