nlc.hu
Életmód

Nem lehet simogatni a kecskéket, mert az állatkínzás a vegánok szerint

Már a kecskeölelgetés is kizsákmányolásnak számít a vegánok szerint

Egy vegán rendezvény programjából épp ezért törölték is.
kiskecske

Justin Steinmetz pennsylvaniai farmja arról vált híressé, hogy elkezdett egy utazó állatsimogatót üzemeltet: vásárokra, szülinapi bulikra és nyugdíjas otthonokba visz kiskecskéket, akiket a látogatók kedvükre simogathatnak, ölelgethetnek.

A 444.hu cikke szerint most visszavonulót kellett fújnia, mert rengeteg szó érte a ház elejét a kecskeölelgetös esemény miatt, az ugyanis sokak szerint nem más, mint az állatok kizsákmányolása.

A kiskecskék ölelgetéséért öt dollárt kellett fizetni, a szolgáltatás ennek ellenére rövid időn belül annyira népszerű lett, hogy a farmon már 65, hat hónaposnál fiatalabb bébikecskét tartottak, és szállítottak ölelgetős programokra.

A Washington Post cikke szerint a múlt héten egy vegán fesztiválra is meghívást kaptak, a program ismertetése után azonban akkora felháborodás zúdult a szervezők nyakába, hogy végül visszamondták a meghívást.

Bár ezen a vegán fesztiválon már biztosan nem lehet kecskéket ölelgetni, Steinmetz azt mondta, hogy szolgáltatását nem fogja felfüggeszteni.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top