nlc.hu
Életmód

Magyar ingázók kocsijait rongálják Ausztriában

Folyamatosan a magyar ingázók autóit rongálja valaki Ausztriában

Ha a helyzet így marad, az ingázók kénytelenek lesznek másik településen parkolni.
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én

A magyar-osztrák határ közvetlen közelében található Schattendorf (Somfalva) parkolóiban hetek óta rongálja valaki vagy valakik a magyarok autóit – számolt be az Új Szó Nálunk. A lap szerint legtöbbször a márkajelzés és a rendszámtábla tűnik el, de olyan eset is előfordult, hogy a dísztárcs vagy a kocsi elején lévő rács látta a vandálkodás kárát.

A bűncselekmények hátterében feltételezhetően egy korábbi konfliktus áll: március eleje óta ugyanis a somfalvi (Schattendorf) képviselő-testület döntése értelmében lezárták az Ágfalva és Somfalva közötti kishatárátkelőt, ahová egyébként néhány éve uniós támogatásból építették ki az aszfaltos utat. A helyi önkormányzat szerint a lezárás oka útfelújítás, de az ágfalvaiak azon kívül, hogy az osztrákok ástak egy gödröt, nem sok jelét tapasztalják a munkának.

Az Ágfáról ingázók emiatt aláírásokat is gyűjtöttek, majd petíciójukat elküldték az uniós ombudsmannak.

Az építkezés jelentősen megnehezíti ugyanis a munkábajárásukat, mivel a legközelebbi határátkelő is 20-30 kilométeres kitérőt jelent. Az ingázók közül többen azt találták ki, hogy az autójukkal kimennek a határig, leparkolnak még a magyar oldalon, átsétálnak Ausztriába és ott beülnek egy másik autóba, amivel mennek tovább a munkahelyükre. Hazafelé a második kocsit ugyanabban a parkolóban teszik le.

Itt történtek a rongálásos esetek is: az elkövetők úgy tűnik, hogy kipécézték maguknak a magyar rendszámú kocsikat. A sértettek az osztrák rendőrséghez fordultak, ahonnan azt a választ kapták, hogy sajnálják, de nem tudnak segíteni. Ha a helyzet nem mérsékelődik, a magyar autósok kénytelenek lesznek egy másik településen parkolni, ezzel méginkább megnehezítve a helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top