nlc.hu
Életmód

Korai őszülés

9 évesen kezdett őszülni, ma már teljesen ősz lett a 25 éves lány hajkoronája

Az apukája 12, a nagymamája 14 évesen kezdett őszülni.

Zoë Miolla még 10 éves sem volt, amikor feltűnő gyorsasággal elkezdett őszülni, jelentősen csökkentve a magabiztosságát. 12 évesen már hajszálainak egyharmada ezüstösen csillogott, ezért inkább a hajfestés mellett döntött: az iskolatársai nagyinak csúfolták, amivel nagyon megbántották a kislányt.

Fiatalon megőszült lány

Mire nagykorú lett, belefáradt a 4-5 hetenkénti hajfestésbe, és úgy döntött, hogy ország-világ előtt felvállalja őszülő tincseit. 21 évesen, amikor a válláig ért a lenövesztett, festetlen rész, levágatta a haját, így a teljes hajkoronája ezüstösen csillogott. Mostanra Zoë teljesen elfogadta a korai őszülést, és ahelyett, hogy bánkódna vagy szégyenkezne miatta, büszke a korosztályában mindenképpen egyedinek számító hajszínére.

Mivel a barátja, Matt Griffin természetes vörös hajjal jött a világra, gyakran viccelődnek azon, hogy míg a fiú a tűz, addig a lány a víz megtestesítője.

„Nem is lehetnék büszkébb a hajamra! Korábban nem tudtam megbékélni a helyzettel és komoly önértékelési gondot okozott, mostanra viszont a személyes védjegyemmé váltak az ősz tincsek” – mondta a fiatal lány, akiről sokan azt hiszik, hogy szándékosan festi ezüstre a haját. 

Fiatalon megőszült lányA családjában egyébként nem ő az első, aki korán kezdett őszülni, az apukája 12 évesen, a nagymamája pedig 14 évesen fedezte fel az első fehér hajszálait. „Az emberek egyszerűen nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy egy fiatal lányt lássanak teljesen megőszülve. A barátaim közül néhányan mostanában fedezik fel első ősz hajszálaikat, de nekem köszönhetően nem esnek pánikba a látványtól” – fejtette ki a lány, aki fontosnak tartja elmondani, hogy az ősz haj különleges bánásmódot igényel, a megfelelő sampon és hajolaj használatával ragyogóak és egészségesek a hajszálai.

„Lehet, hogy a hajszínem nem passzol minden ruhához, de nem bánom. Imádom benne a természetességet. Azt hirdetem, hogy az ezüstös hajkorona nem az öregedés, hanem az érettség és bölcsesség jelképe” – tette hozzá még zárásképp a most 25 éves Zoë, aki a TikTokon is büszkén és aktívan posztol.

Forrás: Via, Nyitókép: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top