nlc.hu
Életmód

A tengerpartra szökött egy cirkuszi láma

Meglógott egy láma a cirkuszból, hogy a tengerparton sütkérezzen

Megelégelte a sok munkát, kikapcsolódásra vágyott.
cirkuszból szökött láma

Néhány napja érkezett a vándorcirkusz Genovába, amikor az egyik láma úgy döntött, hogy közelebbről is megismerkedne a várossal. A tengerpart felé vette az irányt, útba ejtve a genovaiak kedvenc futósétányát, ahol már a cirkusz dolgozói is a nyomába eredtek, fény derült ugyanis a szökésre.

A járókelőknek sem kellett több, azonnal lencsevégre kapták és feltöltötték a helyi csoportokba a különleges vendég fotóját: „Legyetek óvatosak, mert egy láma rohangál az Itália Korzón, értesítettük a rendőrséget is!” A szabadságra vágyó állatot végül tényleg az egyenruhások fogták be, a cirkuszi alkalmazottak nem jártak sikerrel. A kommentelők is akcióba lendültek, és azon méltatlankodtak, miért nem hagyták kicsit kocogni szegény lámát, aki minden bizonnyal komoly munkát végzett az elmúlt hetekben.

Az állatvédők már az eset előtt tiltakozásukat fejezték ki a cirkusz érkezésének híre hallatán, sőt minden bizonnyal az ő kezük lehet abban is, hogy a láma kereket tudott oldani. Túljárva a cirkusz biztonsági őreinek eszén, bejutottak az általuk elfoglalt területre és kinyitották a lámák, zebrák, pónik és lovak ketreceit, majd azt kiabálták, hogy engedjék őket szabadon.

A cirkusz vezetősége szerint ez a húzás egyáltalán nem szolgálta az állatok javát, sőt kifejezetten veszélybe sodorta őket. A cuki láma végül sértetlenül visszakerült a cirkuszba, és még aznap este újra munkába állt.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top