nlc.hu
Életmód

Öletlős kutya

Elhanyagolták Sonnyt, harag mégsem volt benne, csak szeretet

Egy könyvet nem lehet megítélni a borítója alapján, ahogy a kutyát sem a bundája alapján. Sonny, egy otthontalan kutya jó példa erre, akinek nem túl tökéletes külseje alatt őszintén szerető jellem rejtőzik.

Sonnyt kóborként fogta be a Jackson County Animal Shelter 2023 márciusának végén. Amikor találkoztak az édes kutyával, a személyzet tagjai azonnal észrevették, hogy teste és lelke is összetört.
 
„Úgy nézett ki, mintha feladná – mondta Lydia Sattler állatvédelmi igazgató a The Dodónak. – Megtörtnek tűntek a szemei.”

 
Sonny füle korábban le volt nyírva, körmei benőttek, szőrzete foltos volt, és szívférgességre is pozitív volt. Túlélte, hogy családja elhanyagolta, és bár még hosszú gyógyulási út állt előtte, nem volt benne semmiféle harag – csak tele volt szeretettel.
 
A menhely személyzete azonnal elkezdte kezelni Sonnyt, és a kutya állapota minden nap egy kicsit javult. Egy idő után Sonny gondozói észrevették, hogy visszatért az élet és a remény az állatba.
 
Szó szerint látható volt, ahogy az élet visszatér a szemébe, miközben gondoskodunk róla” – mondta Sattler.

 
Ahogy Sonny kezdte jobban érezni magát, a gondozói megtudták, mennyire ragaszkodó. Valahányszor valaki letérdelt az ő szintjére, Sonny óvatosan a mellkasába temette a fejét, és ott maradt, ameddig csak lehetett.
 
„Szó szerint mindenkit meg akar ölelni – mondta Sattler. – Egyszerűen beléd olvad. Szinte olyan, mintha nem tudna elég közel férkőzni.”
 
Sonny mindig készen áll a legmelegebb ölelésre. Csak ő tudta, milyen volt az élete korábban, és azt akarta, hogy mindenki érezze, mennyire hálás, hogy megmenekült.
 
Sonny készen áll az örökbefogadásra, de folyamatosan figyelik. Megjelenése azonban távol tartja az embereket. De csak idő kérdése, míg szerető gazdára talál.

Sonny, az ölelős kutya

Sonny, az ölelős kutya (Fotó: Facebook)

 
(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top