nlc.hu
Életmód

Ölelgetős labrador

Navó, a labrador imádja a gazdijait megölelni a vízben

Navó szeret kalandozni családjával Hollandiában. Legyen szó túrázásról vagy úszásról, a szeretetre méltó kölyökkutya imád játszani. De még a legmerészebb izgalmakat keresők is megijednek néha – különösen, ha vízről van szó. Tehát amikor Navó ideges, gazdája a lehető legjobb módon támogatja – egy nagy öleléssel.

Navó gazdáját, Nathalie Weustent mindig elbűvöli szerető kutyája ragaszkodása. Weusten úgy gondolja, Navó azért szeret ölelgetni, mert biztonságban akarja érezni magát, meg akar bizonyosodni arról, hogy a családja biztonságban van, és hát, egyszerűen szereti, ha ölelgetik.

„Navó szeret úszni, és jó is benne, de [ő] akkor érzi magát a legbiztonságosabban, ha valamelyikünk közelében van” – mondta Weusten a The Dodónak. – Utálja, ha valamelyikünk túl messze van a vízben, különösen úszás közben, mert azt hiszi, veszélyben lehetünk.”

Vannak kutyák, akik öleléssel fejezik ki hálájukat, például ez a mentett kutyus is, aki jótevőjét ölelte meg.

Navó számára nem idegen a víz. Valójában a másik gazdija, Donald Hillebregt triatlonista. Amikor csak lehetséges, Hillebregt szívesen viszi Navót az edzésekre. Navó, aki bármikor ugrik, hogy szeretteivel lehessen, mindig szívesen megy a gazdival.

Amikor nem az úszással van elfoglalva, a szelíd, kíváncsi kutya is szereti megismerni az őt körülvevő nagy világot.

„Szeret mindenkit és mindent megfigyelni” – mondta Weusten. “Nagyon szociális [és] mindenkivel jól kijön.”

„Valóban elválaszthatatlanok vagyunk – mondta Weusten.– Annyira szeretem őt… mondhatni ő a szó szoros értelmében valóra vált álmom!”

ölelős labrador a vízben

Fotó: Instagram

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top