nlc.hu
Életmód

Terápiás kutya a kórházi ágy mellett

Az odaadó terápiás kutya egy percre sem hagyta el gazdija kórházi ágyát

Végig az ágya mellett volt a labrador, és tudta, mikor kell a gazdihoz bújni, mikor kell kicsit „hülyéskedni”.

Egy Magnus nevű édes kutya a legjobb bizonyítéka annak, hogy a kutyák mennyire tudnak szeretni. Gazdája, Brian Benson a sürgősségi osztályon kötött ki, miután nehezen kapott levegőt, és három éjszakát ott kellett maradnia, miközben az orvosok kiderítették, mi a baj. A stresszes kórházi tartózkodás és egy aggasztó diagnózis során Magnus képes volt kitartani és felfrissíteni a férfi lelkét – ez megkönnyebbülést jelentett Bensonnak és kislányainak.

„Ma reggel elmentem a sürgősségire, mert azt reméltem, hogy semmi baj nem lesz lesz, de kiderült, hogy valami komoly dologról van szó – emlékezett vissza Benson az esetre az egyik  Instagram-bejegyzésében. – A családom nem maradhat velem a látogatási idő után. Szerencsére Magnus viszont végig velem marad.”

A férfi azért tarthatta maga mellett szőrös társát, mert Magnus terápiás állat. A hatéves sárga labrador retrievernek már hosszú története volt a kórházakkal, hiszen ő és Benson egy tapasztalt asszisztált kisállatterápiás csapat, akik évek óta ellátogattak és érzelmi támogatást nyújtottak gyógyíthatatlan betegeknek, gyászoló családoknak és túlterhelt kórházi dolgozóknak.

„Brian magához fogadta Magnust, hogy legyen a család kedvence, de attól a pillanattól kezdve, hogy meglátta, hogyan érintkezik Magnus két kislányával, tudta, hogy Magnus valami többre van hivatva. Valami nagyobbra, valami sokkal jobbra” – olvasható Magnus honlapján. Ez arra inspirálta Bensont, hogy terápiás kutyává képezze ki, és ezzel fokozza az érzékeny kölyökkutya azon képességét, hogy olvasson az emberek érzelmi szükségleteiben, és megnyugtassa vagy boldoggá tegye őket.

Magnus tökéletes munkatársa is lett tehát a férfinek, és segítője is, amikor szembesült új diagnózisával. A kórházban kiderült, hogy Benson kardiomiopátiában szenved, ami azt jelenti, hogy a szíve legyengült, és a kelleténél keményebben dolgozik. A kardiomiopátia (CMP) a szív pumpafunkciójának gyengüléséhez vezető szívbetegségek összefoglaló neve, amely az izom saját betegségére vezethető vissza. A betegség nem gyógyítható.

Benson megosztotta tapasztalatait a közösségi médiában, és elbűvölő felvételeket tett közzé a mellette alvó kutyáról, aki szeretettel tartja a kezét. „Pontosan azt tette, amit a legjobban tud; ellazított, és elterelte a gondolataimat a jelenlegi helyzetről – írta Benson. – Tudja, mikor kell hozzám bújni, és mikor kell kicsit »hülyéskedni«. Megmosolyogtatta az egészségügyi személyzetet, és a lányaimat is megnyugtatta. Jobban szeretem ezt a kutyát, mint arról sejtése lehet.”

(via)

labrador

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top