nlc.hu
Életmód

Aldo, a legcukibb gyerekfogorvos-asszisztenst

Ismerd meg Aldót, a legcukibb gyerekfogorvos-asszisztenst!

A fogászati segédkutya pillanatok alatt elsöpri a szorongást.

A fogorvoshoz járás megterhelő élmény lehet, különösen a gyerekek számára. De egy ecuadori fogorvosi rendelő tökéletes ellenszere minden szorongásnak. A Parque Dental klinika pácienseinek idegeit most megnyugtathatja az ország első fogászati ​​segédkutyája.

Aldo érzelmi segítő kutya, aki napjait kisgyermekekkel tölti fogorvosi látogatásaik során. Azáltal, hogy barátságosan köszönti a gyerekeket, és számos trükkel szórakoztatja őket, stresszmentes légkört teremt, megnyugtató személyisége pedig hozzájárul a bizalom érzésének kialakulásához a páciens és a fogorvos között.

A fogorvosi székbe ülve a gyerekek akár Aldót is maguk mellé ültethetik, így kezelés közben megsimogathatják. A cél a nyugalom, kényelem és jólét érzetének megteremtése a fogászati ​​élmény körül. A klinika fiatal látogatói számára pedig Aldo bizonyult a legjobb stresszoldónak.

Egyre több fogászaton alkalmazzák a terápiás kutyákat világszerte, nálunk is. Egy egri fogászaton is dolgozik terápiás kutya. Lara a fogorvos mentett kutyája, aki szintén a pácienseket szórakoztatja a kezelések közben. 

 

Aldo a fogorvosi asszisztens

Aldo, a legcukibb asszisztens (Fotó: Facebook)

(via) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top