nlc.hu
Életmód

Doktori címet kapott egy terápiás kutya

Tiszteletbeli doktori címet kapott Loki, a terápiás kutya

Gazdijával együtt diplomázott le az 5 éves rottweiler. Loki terápiás kutyaként dolgozik egy helyi kórházban, munkájával pedig annyira meg voltak elégedve, hogy tiszteletbeli doktori címet kapott.

A diplomaosztó mindig egy hatalmas elismerés, illetve nagy pillanat az ember életében, most azonban egy 5 éves rottweiler, “Dogtor” Loki élte át a különleges pillanatát. Lokit terápiás szolgálati kutyának képezték ki, amíg gazdija, Dr. Caroline Benzel az orvosi egyetemre járt.

Kedden a Maryland Baltimore-i Egyetem tiszteletbeli doktori címet adományozott a kutyusnak a kórházban végzett munkájáért. 

Hatalmas elismerés volt ez a kutyának és gazdijának is,  hiszen ugyanezen a napon kapta meg Caroline is a doktori címet. 

Az a hét, amikor megkaptam őt, ugyanaz a hét volt, amikor felvettek az orvosi egyetemre. Elkezdtem őt szolgálati kutya szintű kiképzésben részesíteni, de szerettem volna, ha terápiás kutya válna belőle a kórházban

-mesélte Caroline a My Modern Met-nek.

Tiszteletbeli doktori címet kapott Loki

Tiszteletbeli doktori címet kapott Loki (Fotó: Instagram/dogtor.loki)

Amíg Caroline az orvosi egyetemre járt, addig a kutya a kórházi betegeket kezelte a kedves és nyugodt viselkedésével. A kutyus annyira jól végezte a munkáját, hogy idővel a kórház bármelyik részébe bemehetett. 

Loki teljesítményét Dr. Bruce Jarrel, a Maryland Baltimore-i Egyetem elnöke is dicsérte. Az egyetem elnökére akkora hatással volt az állat munkája, hogy a későbbiekben kiterjesztette a terápiás kutya programot. Loki gazdija szerint egy terápiás kutya rengeteg változást tud hozni az emberek életébe. 

Caroline Benzel az egyetem elvégzése után a Nyugat-Virginiai Egyetemen folytatja rezidensi tanulmányait. Természetesen a négylábú társa is vele tart majd, aki a helyi kórházban folytatja a munkáját. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top