nlc.hu
Életmód

A méhével műtötték a táncosnőt, amputálták a karját

A méhe miatt műtötték meg a táncosnőt, de arra ébredt, hogy amputálták a karját

A brazil táncosnő szerint tönkretették az életét azzal, hogy amputálták a karját. A rendőrség és az egészségügyi minisztérium is vizsgálja, mi történt.
Alessandra dos Santos Silva szambatáncosnő tánc közben és karja amputálása után

Méhmióma miatt kellett megműteni egy brazil profi szambatáncosnőt, de végül amputálták a karját – írja a Daily Mail.

A 35 éves Alessandra dos Santos Silva februárban került a Rio de Janeiró-i Hospital da Mulher Heloneida Studart kórházba, miután a tavaly augusztusi vizsgálatok kimutatták a méhében lévő daganatokat. Február 3-án megműtötték, de az operáció során az orvosok vérömlenyre lettek figyelmesek, és úgy döntöttek, eltávolítják a nő teljes méhét.

A táncosnőt meglátogató rokonok vették észre, hogy Silva bekötözött karja és lába hideg, az ujjai pedig elsötétedtek. Február 6-án átszállították egy másik kórházba, a rokonok szerint a nő karja ekkor már gyakorlatilag fekete volt.

Az orvosok február 10-én közölték a családdal, hogy ha nem amputálják Silva karját, akkor meg fog halni. Kiderült, hogy Silva veséje és mája sem működött megfelelően. Amikor a táncos magához tért, akkor még nem tudta, hogy amputálták a kezét.

De még ezek után is felmerültek komplikációk: február 15-én hazaengedték, majd pár héttel később vissza kellett mennie a kórházba, mert nem volt minden rendben a varratokkal. Ezért még egy hónapig kórházban kellett maradnia, mire hazamehetett.

A nő teljesen összetört, mert 11 éve jegyben jár, párjával gyereket szerettek volna, most pedig azt sem tudja, miből fog megélni, mert fél karral nem tud táncolni vagy szépségszalonban dolgozni.

Azt akarom, hogy a felelősök fizessenek, a kórház vállalja a felelősséget, mert véget vetettek az életemnek. Tönkretették a munkámat, a karrieremet, az álmaimat… mindent

 – mondta a táncosnő.

A történteket az egészségügyi minisztérium és a rendőrség is vizsgálja.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: YouTube/Record News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top