nlc.hu
Életmód

Szokatlan narancsszüretelés

Ilyen narancsszüretelést sem láttál még soha életedben!

Egészen szokatlan ez a narancsszüretelő masina, de már csak nézni is egy élmény.
Narancsfa

Te is az a típusú turista vagy, aki azonnal előkapja a telefonját, amint meglát egy-egy narancsfát az út szélén, hogy lefotózza őket ezredjére is? Akkor fogadjunk, hogy ilyenkor mindig elgondolkozol azon, mégis hogyan szedik le olyan magasból a gyümölcsöket. Létrát tolnak alá, és kézzel leszedegetik? Logikus lenne, de az alábbi TikTok videó tanúsága szerint nem így megy. Ehelyett egy olyan szerkezetet használnak a feladatra, amit mintha a Transformersfilmekből szalasztottak volna – csak ez olyan, mintha még csak prototípus lenne. Nézd:

@supercarblondie

Feels like a transformer picking oranges🤯 #transformer #harvestmachine #orangetrees #sbviral #foryoupage

♬ original sound – supercarblondie – supercarblondie

A fa megrázása, a narancs esernyőbe gyűjtése jó ötletnek tűnik, azonban elég hamar kiderül, hogy annyira azért nem hatékony a módszer. A narancs-batmobil lyukas, kipotyognak belőle a gyümölcsök, amiket egyenként fel kell szedegetni majd az úttestről – tehát kétszer annyit kell dolgozni –, ráadásul, ahogy azt egy kommentelő kiemelte, a masina nincs tekintettel a madarakra és a fészkeikre sem.

Az ugyan nem derül ki a videóból, hogy hol találták fel ezt a zseniális (?) gépet, de egy másik hozzászóló tippje szerint Spanyolország, Sevilla lehet a helyszín. Ő ugyanis sevillai narancsként felismerni látszik a gyümölcsöket, ezekről azonban jó tudni, hogy nem valami finomak. „Szörnyen keserű az ízük. Itt Sevillában az utcán termesztik őket, később pedig narancslekvárt meg illatosított olajakat csinálnak belőlük” – magyarázta a kommentelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top