nlc.hu
Életmód

Elkerülhetetlen lehetett az M0-son történt gázolás

Szinte lehetetlen lett volna elkerülni a balesetet – állítja a vezetéstechnikai oktató az M0-s gázolásról

A szakértő szerint a fényviszonyok miatt lehetetlen lett volna időben észrevenni a gyalogost.
m0 baleset

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy 92 éves román turista vasárnap este a többsávos M0-s autóút közepén gyalogolt, amikor elütötték. A gázoló – aki valószínűleg külföldi állampolgár – nem segített rajta. A baleset után a forgalmat még 20 percig senki sem állította le, így a földön fekvő emberen több tucat kocsi hajtott át.

Az Annahegyi pihenőben több turistabusz is megállt, az idős férfi az egyikről szállt le, majd – az unokája szerint ezért, mert egy palack vizet akart venni – elindult a túloldal felé. Csak a pálya közepén húzódó betonig jutott, majd visszafordult, ekkor történt a végzetes baleset.

A Fókusz megkérdezett egy vezetéstechnikai oktatót arról, hogy elkerülhető lett volna-e a tragédia, illetve, hogy a sofőrnek mit kellett volna tennie.

Egy jól beállított tompított fényszóró 40 métert világít előre, és 130-nál nagyságrendileg 36 métert tesz meg az autó másodpercenként, tehát talán még észlelni sem volt lehetőség a gyalogost – az ütközést már valószínűleg igen

– mondta Köves Szilárd.

A szakértő hozzátette, hogy bár az idős férfi szabálytalanul tartózkodott az úton, ez nem azt jelenti, hogy nem kellett volna segítséget nyújtani neki rögtön az ütközés után.

„Ott van a baj, hogy az ütközés után, függetlenül attól, hogy ki volt a hibás vagy ki nem, félre kell állni és meg kell próbálni segítséget nyújtani, és ez elmaradt” – részletezte.

A rendőrség Diósdon találta meg a kisbuszt, ami elüthette az idős férfit, a gépjármű két utasát még keresik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top